ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η φωτιά μέσα μας

Η φωτιά μέσα μας

Καμία καταστροφή, καμία τραγωδία, κανένας πόνος, καμία θλίψη και οδύνη δεν πρόκειται να μαλακώσει τις καρδιές κάποιων που θεωρητικά τουλάχιστον ανήκουν στο ανθρώπινο είδος.

Στη Δαδιά, το πανέμορφο προστατευμένο(;) δάσος βιότοπος του Έβρου όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια αρπακτικά πουλιά (κάποια απ’ αυτά μοναδικά στην Ευρώπη) και το οποίο λαβώθηκε άσχημα από την περσινή φωτιά καίγεται και φέτος. Μόνο που αυτή τη φορά τα σπλάχνα του έκρυβαν κάτι πολύ πιο αποτρόπαιο: τα απανθρακωμένα σώματα 18 ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά. Μετανάστες είπαν. Και προσπέρασαν. Μπήκαν παράνομα ξαναείπαν. Λες και το να καείς ζωντανός είναι η δέουσα τιμωρία που τόλμησες να εισέλθεις παράτυπα στη χώρα του Ξένιου Δία. Μπορεί αυτοί να έβαλαν τη φωτιά είπαν εκείνοι που το μίσος τους για τον φτωχό ξένο είναι μεγαλύτερο από τον πόνο για την καμένη πατρίδα τους. Γι’ αυτό και ιεραρχούν ανάλογα. Τα σχόλια κάτω από την είδηση για τους 18 νεκρούς το ένα πιο εμετικό από το άλλο. “Καλά να πάθουν”. “Να και ένα ευχάριστο νέο”. “Να καούν όλοι”. “Θεία δίκη”. Χάχανα. Ψόφοι. Κατάρες. Τη στιγμή που οι φλόγες κατέστρεφαν τα πάντα γύρω τους, μια άλλη φωτιά, το μίσος για τον “άλλον”, κατέτρωγε τα σωθικά τους. Άσβεστες και οι δύο. Και το ίδιο καταστροφικές.

Λίγο πιο κάτω, στην Αλεξανδρούπολη οι Αρχές συνέλαβαν έναν τύπο που την είδε Τεξανός πολιτοφύλακας ο οποίος αντί να πάει να σβήσει καμιά φωτιά μαζί με τους εθελοντές γύριζε τους καπνισμένους δρόμους “συλλαμβάνοντας” μετανάστες. Ο αυτοσχέδιος Ράμπο απήγαγε ταλαιπωρημένους ανθρώπους τους οποίους στοίβαξε σαν σαρδέλες στο τρέιλερ που έσερνε με το όχημά του, επιδεικνύοντας το κατόρθωμά του στα σόσιαλ. “25 κομμάτια μάζεψα” έλεγε περήφανος στο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος καλώντας τους πολίτες είτε να τον ακολουθήσουν, είτε να τον μιμηθούν.

“Θα μας κάψουν αυτοί ρε π****η, θα μας κάψουν αυτοί. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γαμώ την τρέλα τους. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γάμησέ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο» ακούγεται να λέει στο σοκαριστικό βίντεο ενώ κάποια στιγμή ανοίγει την πόρτα του τρέιλερ για να επιδείξει την “πραμάτεια” σε άλλους ομοϊδεάτες και φαίνονται τα φοβισμένα πρόσωπα δύο νεαρών ανδρών. Ο επίδοξος Texas Ranger μπουζουριάστηκε από τους αστυνομικούς, ξέρετε εκείνους που μπορούν να συλλαμβάνουν σύμφωνα με τον νόμο, όχι όμως πριν σηκώσει ολόκληρο κύμα συμπαράστασης από σύσσωμο το τοπικό φασισταριό που εξύμνησε τον ηρωισμό του και δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τα χνάρια του.

Μέχρι που σε ένα twist που θα ζήλευε μέχρι και ο N. Night Shyamalan, ο Εβροπέος (σωστή η ορθογραφία) Τσακ Νόρις αποδείχθηκε... όχι και τόσο Άριος όσο νόμιζε το ακροδεξιό φαν κλαμπ του. Για την ακρίβεια παρά τα πλούσια ελληνικά του (ειδικά στην επανάληψη της λέξης π****της) ο τύπος είναι... αλβανικής καταγωγής που ζει εδώ και δεκαετίες στην Αλεξανδρούπολη όπου έχει επιχείρηση οικοδομικών εργασιών. Μετανάστης πρώτης γενιάς που πολύ πιθανό να έζησε ο ίδιος τον ρατσισμό στο πετσί του, φαίνεται πως αφομοιώθηκε πλήρως στο νέο περιβάλλον - από τις ελληνικούρες μέχρι το ρατσιστικό, ξενοφοβικό, μιλιταριστικό παραλήρημα σε βάρος ανθρώπων ακόμα πιο εξαθλιωμένων μεταναστών απ’ ότι ήταν εκείνος και οι συμπατριώτες του στην αρχή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια για έναν άνθρωπο από το να κάνει σε ασθενέστερους απ’ αυτόν όσα του έκαναν εκείνου και να γίνεται ένα με τους πρώην δυνάστες του. Η χειρότερη και πιο θλιβερή περίπτωση pick me, όταν πασχίζεις να γίνεις μέλος της αγέλης με κάθε τίμημα, ακόμα κι αν απογυμνώνεσαι από την ανθρωπιά σου. Οι ειδικοί λένε πως πολλοί Αλβανοί και Ελληνοπόντιοι εντάχθηκαν στις τάξεις της Χρυσής Αυγής για λόγους επιβίωσης, εκμεταλλευόμενοι την στροφή της εστίασης προς σκουρόχρωμους και αλλόθρησκους μετανάστες πάνω στους οποίους πλέον μπορούσαν να βγάλουν το άχτι τους, τακτική όχι διαφορετική από τον υπερβάλλοντα φανατισμό που επέδειξαν οι μεταστραφέντες στον καθολικισμό Εβραίοι εναντίον των πρώην ομοθρήσκων τους την περίοδο των διωγμών από την Ισπανία του Φίλιππου τον 15ο αιώνα. Όμως μπορείς να επιβιώσεις και με πιο αξιοπρεπείς τρόπους, στα σίγουρα όχι πέφτοντας στο κρεβάτι με φασιστόμουτρα που αναμφίβολα θα στραφούν και πάλι εναντίον σου όταν παραστεί η ανάγκη εύρεσης νέων εχθρών.

Μόλις έγινε γνωστή η καταγωγή του αυτόκλητου τιμωρού όλοι αυτοί που τον εξυμνούσαν άλλαξαν τροπάρι. Ο “ήρωας”, ο “γνήσιος πατριώτης”, ο “ευσυνείδητος πολίτης” έγινε... διακινητής λάθρο που επινόησε το παραμύθι του μαζέματος για να τη γλιτώσει, προβοκάτορας, πράκτορας της ΜΙΤ (αν και Αλβανός). Για τέτοιες... διάνοιες μιλάμε, για κατευθείαν απογόνους του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη. Αν δεν μιλούσαμε για μια τραγωδία με 18 νεκρούς και ανυπολόγιστη καταστροφή ολόκληρου του νοτίου Έβρου θα ήταν μια πρώτης τάξεως φαρσοκωμωδία (σεφερλίδικου επιπέδου αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σ’ αυτή τη ζωή, σωστά;).

Ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης (ναι, η περιοχή μου εξέλεξε βουλευτή με το ακροδεξιό μόρφωμα του αρχιψέκα - μη τα ρωτάτε) Πάρης Παπαδάκης έγραψε στο Facebook ότι μετανάστες παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστικών αεροπλάνων (διαδόθηκε ότι... τα πετούσαν πέτρες - σκέτοι Αϊνστάιν σας λέω, ποιο Oppenheimer και μαλακίες) και καλούσε τους υπόλοιπους φωστήρες σε πόλεμο (και όχι ας πούμε να τρέξουν να σβήσουν καμιά φωτιά).

 

Ο τύπος με το τρέιλερ ισχυρίστηκε στις Αρχές πως "συνέλαβε" τους μετανάστες την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε αστική περιοχή της Αλεξανδρούπολης κι ότι δεν είναι ρατσιστής ή φασίστας (όχι ρε σεις, αυτά που ακούγονται στο βίντεο είναι woke παραλήρημα). Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης αποδείχθηκε τους ισχυρισμούς και χωρίς καμία άλλη απόδειξη (βίντεο από τη στιγμή της "σύλληψης" βολικά δεν υπάρχει, μόνο από την επίδειξη του ανδραγαθήματος) οι 13 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους κρατούσαν παράνομα μέσα σε τρέιλερ, κατηγορούνται τώρα για απόπειρα εμπρησμού(!) ενώ ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε και στον επίδοξο bounty hunter, καθώς και στους άλλους δύο που ήταν μαζί του. Τώρα το γιατί κάποιοι εξαθλιωμένοι μετανάστες να βάλουν φωτιά σε μια περιοχή που ήδη καίγεται εδώ και μέρες, ενώ δεν είχαν φαγητό και νερό αλλά ήταν εφοδιασμένοι με βενζίνη(!) ή πως τρεις άοπλοι πολίτες συνέλαβαν και έχωσαν στο τρέιλερ 13 "οπλισμένους με μαχαίρια" άντρες χωρίς τη χρήση βίας (όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος τους) φαντάζομαι θα εξηγηθούν στη δίκη (αν φτάσει ποτέ εκεί αυτή η παρωδία).

Προς το παρόν η μόνη σχέση που είχαν μετανάστες με την πύρινη λαίλαπα του Έβρου ήταν να βρουν φρικτό θάνατο απ’ αυτή. Αλλά όπως και οι τέσσερις Αιγύπτιοι εργάτες που κάηκαν ζωντανοί στην Οδού το ‘21, οι ζωές τους δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από τα κούτσουρα με τα οποία κάηκαν παρέα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top