ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Δεν είναι ρατσιστές οι άνθρωποι, απλά φανατικοί του Ted Lasso

Δεν είναι ρατσιστές οι άνθρωποι, απλά φανατικοί του Ted Lasso

Είναι γνωστί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης έχει την ίσως πιο άχαρη δουλειά του κόσμου, δηλαδή την καθημερινή υπεράσπιση του (όποιου) έργου αυτής της κυβέρνησης αν και μεταξύ μας υπάρχουν σαφώς πολύ χειρότερα, να είσαι ας πούμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ουρά της δεκαετίας Αναστασιάδη και να λέγεσαι Μάριος Πελεκάνος.

Παρ’ όλη μας τη συμπάθεια λοιπόν για το δράμα που βιώνει καθημερινά, ο. Λετυμπιώτης οφείλει να είναι όχι μόνο καλά ενημερωμένος 24/7 για όσα συμβαίνουν γύρω του αλλά το κυριότερο, να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Την πραγματική πραγματικότητα, όχι την εικονική που ζει η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει εδώ και ένα εξάμηνο.

Όταν λοιπόν δηλώνει στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τα επεισόδια στη Χλώρακα» ,  ότι “δεν μπορεί να γίνεται λόγος για πογκρόμ, αν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό που συνέβη ήταν οργανωμένο” και -το καλύτερο- ότι “δεν υπάρχει ρατσιστικό παραλήρημα της κυπριακής κοινωνίας έναντι των αλλοδαπών” όχι μόνο διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα αλλά εκτίθεται επίσης ανεπανόρθωτα ως κατοικώντας στο ίδιο σύννεφο όπου διατηρεί το βενζινάδικό της η Πρωτοψάλτη. Δεκτό το ότι η συνέντευξη δόθηκε πριν τις ξεκάθαρα ρατσιστικές επιθέσεις της Λεμεσού όμως στ’ αλήθεια χρειάζεται να είσαι η Κασσάνδρα για να προβλέψεις αυτή την καταστροφή και να προσέχεις τα λόγια σου ώστε να μην χρειάζεται να τα καταπιείς λίγα 24ωρα αργότερα; Υποτίθεται πως ο κ. Λετυμπιώτης έχει επίγνωση για το που ζει ώστε να γνωρίζει εάν ζούμε ή όχι μία έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων στο νησί και να είναι πιο προσεκτικός αντί να βγαίνει τόσο πολύ από τον δρόμο του προκειμένου να υποβαθμίσει τα γεγονότα και να ξεπλύνει την ανικανότητα της Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της πολιτικής προϊσταμένης Υπουργού Δικαιοσύνης. Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που αντί να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις καταλήγει πάντα να τρέχει από πίσω τους; Αλλά θα μου πείτε, ποιος ηγείται; Ο κύριος “πυροτέχνημα το άνοιγμα της Αμμοχώστου”, τι περιμένετε;

Το αν είναι ρατσιστικές ή όχι οι επιθέσεις σε Χλώρακα και Λεμεσό (και ίσως σύντομα και στη Λευκωσία αν έχει πάλι η Αστυνομία το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο με τη Συνεργατική) εκτός από τους τραυματίες αλλοδαπούς και τις κατεστραμμένες επιχειρήσεις τους, τα ξενοφοβικά πανό και τα υβριστικά συνθήματα, ιδιαίτερα εύγλωττο είναι και το ακόλουθο περιστατικό:

Ανάμεσα στα πρόσωπα που δέχτηκαν επίθεση από τους ακροδεξιούς τραμπούκους το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό ήταν και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων κ. Αντώνης Στυλιανού. Όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, ενώ βρισκόταν στο Παλιό Λιμάνι δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους οι οποίοι τον χτύπησαν και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία ο κ. Στυλιανού διαθέτει μια αλλόκοτη ομοιότητα με τον συμπαθέστατο Βρετανό (με Κύπρια μητέρα) ηθοποιό Nick Mohammed (δεξιά), περισσότερο γνωστό ως Nate Shelley της σειράς Ted Lasso της Apple TV+.

 

Κατανοήστε σας παρακαλώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο μέσος Κυπραίος ρατσιστής τραμπούκος που έχει βγει στο κυνήγι αλλοδαπών, όταν το μοναδικό του κριτήριο εντοπισμού τους, όταν δεν υπάρχει εμφανής κελεμπία ή τουρμπάνι, είναι το σκούρο δέρμα. Τώρα, αν ο Κυπραίος ήταν πχ Νορβηγός ξυλοκόπος, 1,85 μ, ξανθός γαλανομάτης με τεράστιες πλάτες και αδυναμία στα καρό πουκάμισα, το έργο του θα ήταν σαφώς ευκολότερο. Όταν όμως μοιάζεις κατά 95% με αυτούς που κυνηγάς, γιατί ξέρεις μεσογειακός/μεσανατολίτης όχι ακριβώς Άρια αλλά μάλλον παπ-άρια φυλή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πλακώσεις κάποιον δικό σου. Ειδικά όταν η νοημοσύνη σου επιτρέπει ελάχιστα περισσότερα από τη ζωγραφική εικόνων της καθημερινότητας στους τοίχους του σπηλαίου που αποκαλείς σπίτι.

Εκτός κι αν σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη -που δεν βλέπει ρατσιστικές επιθέσεις- πέρασαν τον κ. Στυλιανού όντως για τον Nate και σαν γνήσιοι χούλιγκαν τον τιμώρησαν για την προδοσία της AFC Richmond.

Έχουν συμβεί και πιο παράξενα πράγματα σ’ αυτόν τον τόπο, σωστά;

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top