ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Εισαγγελέας: Ενδέχεται να ζητήσει από Ανώτατο παύση Γενικού Ελεγκτή – Πώς απαντά ο Οδυσσέας

Γ. Εισαγγελέας: Ενδέχεται να ζητήσει από Ανώτατο παύση Γενικού Ελεγκτή – Πώς απαντά ο Οδυσσέας

Συνεχίζουν οι συγκρούσεις θεσμών, με τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο για παύση του Γενικού Ελεγκτή, αν η Αρχή κατά της Διαφθοράς απορρίψει τις κατηγορίες για διαφθορά του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, που έχει διαβιβάσει ο Γενικός Ελεγκτής.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Σαββίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ, κάλεσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να περιοριστεί στις συνταγματικές του αρμοδιότητες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διερωτήθηκε αν είναι αποστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να κάνει τον «ταχυδρόμο καταγγελιών»

Σημείωσε ότι, από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να στείλει καταγγελίες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, έχει την ευθύνη των ισχυρισμών που στηρίζουν την καταγγελία.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής απαντώντας στις αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» έγραψε ότι: «Στην Αρχή κατά της Διαφθοράς (ΑΚΔ) διαβιβάσαμε έξι υποθέσεις γιατί θεωρήσαμε ότι υπάρχουν θέματα προς διερεύνηση από την ΑΚΔ»

«Εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη αυτή. Τονίσαμε ταυτόχρονα κατ' επανάληψη ότι, με τη διαβίβαση αυτή, ουδεμία κατηγορία διατυπώνουμε εναντίον οποιουδήποτε προσώπου»

«Οι έξι αυτές υποθέσεις αφορούν:

- η μία το μαύρο βαν και θέματα δημοσίων συμβάσεων,

- η μία αναστολή ποινικής δίωξης σχετικά με φορολογικά θέματα,

- η μία απόσυρση από το δικαστήριο υπόθεσης απάτης κατά του κράτους, και

- οι τρεις υποθέσεις του κοινού ποινικού κώδικα. Ο Γενικός Εισαγγελέας (ΓΕ) δήλωσε στο ΡΙΚ ότι δεν γνωρίζει τις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, ούτε και φρόντισε να ενημερωθεί από τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα (ΒΓΕ) που φαίνεται να έλαβε τις αποφάσεις. Αρκέστηκε, ανάφερε, σε αυτά που είπε δημόσια η ΕΥ, δηλαδή τίποτα πέραν του ότι είναι περιπτώσεις του κοινού ποινικού κώδικα. Δεν γνωρίζουμε αν έχει ενημερωθεί για τις πρώτες τρεις.

Ο ΓΕ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η ΕΥ δεν έπρεπε να ενεργήσει ως "ταχυδρόμος" για τις τρεις τελευταίες περιπτώσεις και άρα θεωρεί ότι η ΕΥ θα έπρεπε να πράξει ουδέν για αυτές τις τρεις καταγγελίες που είχε λάβει. Ουσιαστικά, κατά τον ΓΕ, οι καταγγελίες αυτές θα έπρεπε να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο ΓΕ δεν σχολίασε τις τρεις πρώτες περιπτώσεις.

Ο ΓΕ προαναγγέλλει ότι, αν οι καταγγελίες δεν οδηγήσουν σε ποινική καταδίκη του ΒΓΕ, θα καταθέσει αίτηση στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο για παύση του Γενικού Ελεγκτή. Βασίζει την πρόθεσή του αυτή στον ισχυρισμό του ότι η διαβίβαση των καταγγελιών στην ΑΚΔ ισοδυναμεί με διατύπωση κατηγορίας εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή κατά του ΒΓΕ ότι είναι διεφθαρμένος.

Πέραν του ότι αμφισβητώ καν την αρμοδιότητα του ΓΕ για εκκίνηση τέτοιας διαδικασίας (που με βεβαιότητα έχει μόνο ο ΠτΔ), εκφράζω τη δυσάρεστη έκπληξή μου από τις θέσεις αυτές του ΓΕ τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες από κάθε άποψη»

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top