ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία στο «Τ»: Εγκλωβισμένη Κύπρια στην Καρδίτσα - «Είναι σαν να έχουμε πόλεμο... Δεν έψαξε κανένας τους φοιτητές»

Συγκλονιστική μαρτυρία στο «Τ»: Εγκλωβισμένη Κύπρια στην Καρδίτσα - «Είναι σαν να έχουμε πόλεμο... Δεν έψαξε κανένας τους φοιτητές»

Συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριας μητέρας στο «Τ» η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη με το παιδί της, στις πληγείσες περιοχές στην Ελλάδα από τις πλημμύρες .

Η μητέρα πριν λίγες μέρες ταξίδεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα μαζί με το παιδί της που φοιτά σε Πανεπιστήμιο.

Ωστόσο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα η κακοκαιρία Daniel χτύπησε την περιοχή, με τα γύρω χωριά να πλημμυρίζουν και τη μητέρα με το παιδί της, ναι μεν να είναι ασφαλείς αλλά να έχουν εγκλωβιστεί.

Η μητέρα αποκαλύπτει στο ThemaOnline όσα βιώνουν από τη μέρα που εγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας : «Είναι τραγικό, προχθές ήταν δύσκολο βράδυ. Έλεγαν ότι τα ποτάμια είχαν φουσκώσει και όλο το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε γιατί έλεγαν ότι θα φτάσουν εδώ. Τα γύρω χωριά πλημμύρισαν.

Είναι σαν να έχουμε πόλεμο. Δεν έχει μαγαζιά ανοιχτά , είναι όλα κλειστά. Για υπεραγορά περπάτησα πολύ να βρω κάτι ανοιχτό. Και κάποιες υπεραγορές δεν δέχονταν κάρτες μόνο μετρητά.Δε μπορούμε ούτε να φύγουμε ούτε να έρθει κάποιος. Είμαστε εγκλωβισμένοι. Δρόμοι γέφυρες έχουν γκρεμιστεί. Δεν είχαμε ρεύμα, ούτε ίντερνετ. Προσπαθούμε με τα δεδομένα στο κινητό να ενημερωνόμαστε τι γίνεται. Και αυτά έχει στιγμές που δεν λειτουργούν. Ακούγεται ότι θα μας κόψουν και το νερό. Ελπίζω να ανοίξουν σύντομα οι δρόμοι διότι έχουμε εισιτήριο επιστροφής τη Δευτέρα. Οτι θα περνούσαμε τέτοιο πράγμα δεν μου περνούσε ποτέ από το μυαλό».

Οπως αναφέρει η μητέρα, υπάρχουν και άλλοι Κύπριοι στην περιοχή και κυρίως φοιτητές : «Τα μαθήματα των φοιτητών ακυρώθηκαν, με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δεν έψαξε κανένας τους φοιτητές. Έχει και άλλους Κυπραίους που ήρθαν πρώτη φορά να ψάξουν για σπίτια».

Η μητέρα επικοινώνησε με το Προξενείο της Κύπρου στην Ελλάδα, για να ενημερώσει για την κατάσταση τους, ενώ αναμένουν οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές για το πως και πότε θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω Κύπρο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top