ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο έφεση της ΑΤΗΚ για πρόστιμο από την ΕΠΑ

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο έφεση της ΑΤΗΚ για πρόστιμο από την ΕΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε με απόφασή του έφεση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) σε σχέση με απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) με την οποία της επέβαλλε πρόστιμο ύψους €130.000.

Η απόφαση της ΕΠΑ είχε κοινοποιηθεί στην ΑΤΗΚ στις 23.10.2012, και προνοούσε την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους €130.000, κρίνοντας ότι είχε στοιχειοθετηθεί παραβίαση του΄Αρθρου 6(1)(β) του περί Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου, Ν.13(Ι)/2008 (ο Νόμος). Κρίθηκε, ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις της ΑΤΗΚ συνιστούσαν καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, προς ζημία των καταναλωτών. 

Σύμφωνα με την απόφαση η Thunderworx Ltd, εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών, διάδοχη κατάσταση της οποίας είναι η Primetel PLC, προκειμένου να ήταν σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες σύντομων γραπτών μηνυμάτων, απευθύνθηκε στην Εφεσείουσα (ΑΤΗΚ), ζητώντας την παροχή της απαραίτητης υποδομής και υπηρεσιών. Η ΑΤΗΚ αρνήθηκε και/ή παρέλειψε να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα η Thunderworx να προσφύγει στην Εφεσίβλητη, Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (Επιτροπή), στις 7.4.2004 και 1.9.2005, υποβάλλοντας καταγγελία εναντίον της ΑΤΗΚ για κατάχρηση

Όπως αναφέρεται στην απόφαση το πρωτόδικο Δικαστήριο, έκρινε ότι η απόφαση της ΕΠΑ ήταν εύλογα επιτρεπτή επί των εν λόγω θεμάτων, προϊόν δέουσας έρευνας και η Επιτροπή σε καμία πλάνη υπέπεσε, ενώ η αιτιολογία που έδωσε ήταν εύλογη, πλήρης και εμπεριστατωμένη.

Στην απόφαση του Ανωτάτου αναφέρεται ακόμα ότι η ΑΤΗΚ δεν τεκμηρίωσε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο τον ισχυρισμό της ότι το πρόστιμο ήταν υπερβολικό, αν ληφθεί υπόψη ιδίως ότι, με βάση το Νόμο, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα επιβολής προστίμου μέχρι 10% του κύκλου εργασιών της ΑΤΗΚ, ο οποίος, κατά τον κρίσιμο χρόνο, αφορούσε σε €360.000.000. 

Ως αποτέλεσμα, η έφεση απορρίφθηκε, με έξοδα καθοριζόμενα στο ποσό των €4.000, πλέον ΦΠΑ, αν υπάρχει, εις βάρος της ΑΤΗΚ. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top