ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι ασθενείς με ηπατικές ασθένειες - Ζητούν συνάντηση με Υπ. Υγείας - «Χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας τους τελευταίους μήνες»

Σε απόγνωση οι ασθενείς με ηπατικές ασθένειες - Ζητούν συνάντηση με Υπ. Υγείας - «Χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας τους τελευταίους μήνες»

Επιστολή προς την Υπουργό Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, στην οποία ζητά συνάντηση, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου σημειώνοντας την «απόγνωση των ασθενών με ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και τον γολγοθά που βιώνουν οι οικογένειες τους μετά τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «ο Σύνδεσμος μας καθημερινά βιώνει την απόγνωση των ασθενών με Ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και τον γολγοθά που βιώνουν οι οικογένειες τους μετά τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων. Τους τελευταίους μήνες χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας γιατί το κράτος δεν μπόρεσε να παρέχει ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση σε υπηρεσίες εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας».

Σημειώνοντας ότι σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, η Υπουργός αναφέρθηκε σε ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ασθενείς με ηπατικές νόσους, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει η Γιαννούλλα Κουλλά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου, ζητείται όπως το συντομότερο διευθετηθεί συνάντηση για την ενημέρωση των συνδέσμων ασθενών με ηπατικές παθήσεις, για τις ενέργειες που γίνονται για υλοποίηση των όσων είχαν συμφωνηθεί με τον ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής και την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top