Προχωρά η δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο - Πότε αναμένονται εξελίξεις

Προχωρά η δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο - Πότε αναμένονται εξελίξεις

Προχωρούμε με τις διαδικασίες για δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής, δήλωσε η Υπουργός Υγείας.

Σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι, «δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις, ούτε της Κυβέρνησης, ούτε εμένα προσωπικά σε ότι αφορά τη δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής για μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Προχωρούμε όπως είχαμε συμφωνήσει στις διαδικασίες για τη δημιουργία της».

Η Υπουργός προσθέτει ότι στις 5 Οκτωβρίου μεταβαίνει στο Λονδίνο προκειμένου να υπογραφούν συμφωνίες με δύο νοσηλευτήρια.

«Με το ένα νοσοκομείο διατηρούμε ήδη ως Κύπρος/ΟΚΥπΥ συμφωνία, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και αφορά τα παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο», αναφέρει. Στόχος μας, σημειώνει, «είναι με τη συμφωνία αυτή να εξασφαλίσουμε ότι, δικοί μας γιατροί και άλλο προσωπικό μέσα από υποτροφίες θα λάβουν την εκπαίδευση που χρειάζονται».

Πρόσθετα, είπε, θα ζητηθεί η βοήθειά τους για να δημιουργηθεί στην Κύπρο δομή και ταυτόχρονα, με αυτή τη συμφωνία, θα μπορούμε τα πολύ εξειδικευμένα, δύσκολα και επείγοντα περιστατικά να τα παραπέμπουμε κοντά τους.

«Από πλευράς μου έχουν δοθεί οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για προκήρυξη θέσης και πρόσληψη εξειδικευμένου γιατρού στην Κύπρο», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE