ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρά η δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο - Πότε αναμένονται εξελίξεις

Προχωρά η δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο - Πότε αναμένονται εξελίξεις

Προχωρούμε με τις διαδικασίες για δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής, δήλωσε η Υπουργός Υγείας.

Σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι, «δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις, ούτε της Κυβέρνησης, ούτε εμένα προσωπικά σε ότι αφορά τη δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής για μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Προχωρούμε όπως είχαμε συμφωνήσει στις διαδικασίες για τη δημιουργία της».

Η Υπουργός προσθέτει ότι στις 5 Οκτωβρίου μεταβαίνει στο Λονδίνο προκειμένου να υπογραφούν συμφωνίες με δύο νοσηλευτήρια.

«Με το ένα νοσοκομείο διατηρούμε ήδη ως Κύπρος/ΟΚΥπΥ συμφωνία, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και αφορά τα παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο», αναφέρει. Στόχος μας, σημειώνει, «είναι με τη συμφωνία αυτή να εξασφαλίσουμε ότι, δικοί μας γιατροί και άλλο προσωπικό μέσα από υποτροφίες θα λάβουν την εκπαίδευση που χρειάζονται».

Πρόσθετα, είπε, θα ζητηθεί η βοήθειά τους για να δημιουργηθεί στην Κύπρο δομή και ταυτόχρονα, με αυτή τη συμφωνία, θα μπορούμε τα πολύ εξειδικευμένα, δύσκολα και επείγοντα περιστατικά να τα παραπέμπουμε κοντά τους.

«Από πλευράς μου έχουν δοθεί οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για προκήρυξη θέσης και πρόσληψη εξειδικευμένου γιατρού στην Κύπρο», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΠτΔ για «Φωτοβολταϊκά για Όλους»: «Αυξημένο ενδιαφέρον 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα»

ΠτΔ για «Φωτοβολταϊκά για Όλους»: «Αυξημένο ενδιαφέρον 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα»

Με μια ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε το αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών της Κύπρου για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top