ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηδενικές αυξήσεις θα απολαμβάνουν το 2024 οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας

Μηδενικές αυξήσεις θα απολαμβάνουν το 2024 οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας

Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού για το 2024 για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας, ανακοίνωσε η Kition Ocean Holdings.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, προς τους πελάτες της στη μαρίνα Λάρνακας, ο Πάνος Αλεξάνδρου, ιδρυτής της Kition ανέφερε ότι η απόφαση για μηδενικές αυξήσεις για το 2024 στα τέλη ελλιμενισμού προέκυψε μετά από πολλές εσωτερικές συναντήσεις της εταιρείας για την περίοδο 2023-2024 και αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής της, για τη διατήρηση θετικών σχέσεων με τους ιδιοκτήτες σκαφών».

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της εταιρείας «να επωμιστεί το κόστος πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ για αγορά και εγκατάσταση μικρής αποβάθρας, η οποία θα τοποθετηθεί στο πλάι της υφιστάμενης ξύλινης αποβάθρας, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να πραγματοποιούνται οι μίνι κρουαζιέρες και να εξυπηρετούνται οι τουρίστες, για την επόμενη τριετία, περίοδο κατά την οποία θα κατασκευάζονται τα έργα στη μαρίνα Λάρνακας».

Η κίνηση αυτή, εξήγησε ο Πάνος Αλεξάνδρου «γίνεται εις ένδειξης καλής θέλησης και επιθυμίας των επενδυτών στη μαρίνα Λάρνακας, να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες σκαφών και να στηρίξουν και να μειώσουν όσο γίνεται, τις επιπτώσεις που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του έργου. Ακόμα στόχος της εταιρείας είναι η ιστορική αποβάθρα η οποία αναβαθμίζεται να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και κατοίκων της Λάρνακας» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «η αποβάθρα θα γίνει πιο ελκυστική και στόχος μας είναι να ενισχυθεί η προβολή των σκαφών αναψυχής και να δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να περπατά στην αποβάθρα, να μπορεί να περάσει ευχάριστα ποιοτικό χρόνο με μουσική και φαγητό, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών στη μαρίνα με ασφάλεια».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση για τους πελάτες της μαρίνας, ο Πάνος Αλεξάνδρου είπε πως «αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε δεσμούς. Η εταιρεία έχει στόχο να διατηρήσει τις καλές σχέσεις και την αποτελεσματική επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες σκαφών».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι ιδιοκτήτες σκαφών θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν στην εταιρεία τις εισηγήσεις τους και τα μικρά θέματα που προκύπτουν, προκειμένου να συζητούνται και να αποφασίζονται από κοινού βιώσιμες λύσεις. Βασιζόμαστε στη δημιουργία σχέσεων και έχουμε ως στόχο να αποφεύγονται διαφορές μέσα από τη σωστή επικοινωνία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων», είπε.

Ο κ. Αλεξάνδρου σχολίασε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στο έργο και εξήγησε ότι προέκυψαν ζητήματα στατικότητας του ιστορικού κτιρίου «Ναυτίλος» και σε κάποια σημεία στην αποβάθρα, για τα οποία χρειάστηκε αρκετή εργασία κάτω από το νερό. Το κτίριο είχε φθορές με το πέρασμα των χρόνων, ενώ αφαιρέθηκε η οροφή από αμίαντο, ενέργειες που επέφεραν κάποιες καθυστερήσεις».

Σημείωσε επίσης ότι «αρχές του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αναπαλαίωση της αποβάθρας, ώστε να πραγματοποιηθεί η κατάθεση του θεμέλιου λίθου τον Απρίλιο και να ακολουθήσουν οι μεγάλες εργασίες, εντός της μαρίνας και τα κατασκευαστικά έργα προς τον δρόμο Δεκέλειας. Παράλληλα, η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με γνωστούς οίκους για ανάπτυξη της μαρίνας και την προσαρμογή της, στα πρότυπα των υπερσύγχρονων μαρίνων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Kition Ocean Holdings διαβεβαιώνει ότι όλες οι ενέργειες εστιάζουν στη συνεργασία με όλους τους φορείς και εταίρους, για αναβάθμιση του ναυτικού τουρισμού και προσέλκυση τουριστών και ντόπιων, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μαρίνα Λάρνακας και κατά τη διάρκεια των εργασιών".

Αναφέρεται επίσης ότι "η αναβάθμιση και επιδιόρθωση των υφιστάμενων αποβάθρων και η εκβάθυνση, προγραμματίζονται να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εργασίες στη μαρίνα. Θα ζητηθεί από τις τεχνικές ομάδες της εταιρίας να διεκπεραιώσουν το συντομότερο τις εργασίες, προκειμένου να μην επηρεάσουν την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της μαρίνας».

Οσον αφορά το θέμα στάθμευσης και της ασφάλειας σημειώνεται πως «προβλέπεται εκτενής επιθεώρηση στη μαρίνα, ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη λειτουργία των δραστηριοτήτων εντός και εκτός της μαρίνας, από τους ιδιοκτήτες σκαφών και επισκεπτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top