Νόμπελ Ιατρικής στους ερευνητές πίσω από τα εμβόλια mRNA για τον COVID

Νόμπελ Ιατρικής στους ερευνητές πίσω από τα εμβόλια mRNA για τον COVID

Η Καταλίν Κάρικο και ο Ντρου Γουάισμαν θα λάβουν το σπουδαίο βραβείο.

Στην Ουγγαρέζα Καταλίν Κάρικο και τον Αμερικανό Ντρου Γουάισμαν απονέμεται το εφετινό βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, για ανακαλύψεις που συνέβαλαν δραστικά στην ανάπτυξη των εμβολίων mRNA κατά του κορονοϊού COVID-19. 

Σύμφωνα με την Ακαδημία, οι δύο ερευνητές ανακάλυψαν ότι η τεχνολογία base modification στο mRNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει την ενεργοποίηση φλεγμονωδών αντιδράσεων και να αυξήσει την παραγωγή πρωτεΐνης όταν το mRNA χορηγείται στα κύτταρα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.

BEST OF TOTHEMAONLINE