Ο ρόλος των γονιδίων στην επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής – Τι αναφέρει νέα μελέτη

Ο ρόλος των γονιδίων στην επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής – Τι αναφέρει νέα μελέτη

Η επιλογή του να είμαστε χορτοφάγοι μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «Plos One».

Μελέτη περισσότερων από 330.000 γονιδιωμάτων υποδεικνύει 34 γονίδια που ενδεχομένως εμπλέκονται στη χορτοφαγία. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν, Ναμπίλ Γιασίν, συνέκριναν τα γονιδιώματα από 5.324 αυστηρά χορτοφάγους με 329.455 μη χορτοφάγους, οι οποίοι συμμετείχαν στη βρετανική βιοϊατρική βάση δεδομένων UK Biobank. Εντόπισαν παραλλαγές 34 γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των λιπιδίων και τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής. Αυτή η διαπίστωση εγείρει την πιθανότητα οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται τα λιπίδια και οι επακόλουθες επιπτώσεις στον εγκέφαλο να βρίσκονται πίσω από την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις πιθανές διαφορές μεταξύ της σύνθεσης και του μεταβολισμού των λιπιδίων σε χορτοφάγους και μη χορτοφάγους, καθώς και σε άλλους παράγοντες της φυσιολογίας που μπορεί να διέπουν τη χορτοφαγία. Η καλύτερη κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να βοηθήσει τους διατροφολόγους να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές διατροφικές συστάσεις με βάση την ατομική γενετική του κάθε ατόμου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE