LIKE ONLINE

Πώς διατηρούνται περισσότερο χρόνο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Πώς διατηρούνται περισσότερο χρόνο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο.

Επομένως ο ρυθμός με τον οποίο μουχλιάζουν τα φρούτα συνήθως εξαρτάται από την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό, το πότε συλλέχθηκε το φρούτο και τον τρόπο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, τα μούρα μουχλιάζουν συνήθως πιο γρήγορα από άλλα φρούτα, επειδή η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι πολύ υψηλή.

Περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε τα φρούτα σας να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, παραθέτει η διατροφολόγος Rachel Fine, ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition. Ακολουθούν οι συμβουλές της σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσετε να σχηματίζουν μούχλα πολύ γρήγορα διάφορα είδη φρούτων.
Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι μερικά από τα πιο γρήγορα φρούτα ως προς το πότε μουχλιάζουν. Ευτυχώς, η Fine έχει μια λύση για την καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας.

“Ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής τους, τα μούρα συχνά μπορούν να χαλάσουν γρήγορα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες”, λέει η Fine.

«Για να το καταπολεμήσετε, ξεπλύνετε πρώτα τα μούρα σας στο δοχείο τους κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε ξανά τα μούρα, αυτή τη φορά σε διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και τέσσερα μέρη νερού«, προσθέτει.

Ένα άλλο κοινό φρούτο που μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα, ειδικά αν τα αγοράσετε σε μάτσο/τσαμπί, είναι οι μπανάνες. Και συχνά φέρνουμε μπανάνες στο σπίτι και τις βάζουμε μέσα σε κάποιο μπολ με φρούτα, ή σε δίσκο στον πάγκο της κουζίνας μας. Αλλά η Fine προτείνει να αλλάξετε το πού και πώς τις αποθηκεύετε:

“Το αιθυλένιο που παράγεται από τις μπανάνες αυξάνει τον ρυθμό αλλοίωσης. Οπότε για να το καταπολεμήσετε, κρεμάστε τις μπανάνες για να ενθαρρύνετε τη ροή του αέρα και να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των εκπομπών αιθυλενίου σε μια περιοχή”, λέει η ίδια.

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top