ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Παράνομη η ηχογράφηση συνομιλίας με Παπαδάκη – «Αποδεικνύει ποιος νοιάζεται για προσωπικά συμφέροντα»

ΕΔΕΚ: Παράνομη η ηχογράφηση συνομιλίας με Παπαδάκη – «Αποδεικνύει ποιος νοιάζεται για προσωπικά συμφέροντα»

«Η κυκλοφορία της παρανόμως ηχογραφημένης συνομιλίας, αποδεικνύει ποιος νοιάζεται για την ΕΔΕΚ και ποιος για τα προσωπικά του συμφέροντα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ αναφορικά με την ηχογραφημένη συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του Κινήματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, και του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο διάλογος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου με τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη, ηχογραφήθηκε παράνομα, καθώς ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν γνώριζε ότι η συνομιλία είχε ηχογραφηθεί. Και εφόσον η συνομιλία είχε γίνει μεταξύ δύο ατόμων και ο ένας δεν γνώριζε, τότε προφανώς γνώριζε ο δεύτερος.

Επί της ουσίας της συνομιλίας, για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι η ΕΔΕΚ αποφεύγει τον σχολιασμό, ο διάλογος αποδεικνύει ότι:
• Παρά την απόλυτα θετική βούληση του Προέδρου της ΕΔΕΚ να εξευρεθούν λύσεις για την άρνηση συμμόρφωσης προς τις υποχρεώσεις του Δ. Παπαδάκη και να προχωρήσει το κόμμα ενωμένο προς τις βουλευτικές εκλογές του 2021, οι παροτρύνσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου και άλλων στελεχών, που συναντήθηκαν με τον Δ. Παπαδάκη, δεν βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος.
• Όπως είναι γνωστό δεν κατέβαλλε την εισφορά του προς το κόμμα, όπως είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπής, τον Ιούνιο του 2014, απόφαση την οποία υπερψήφισε και ο ίδιος.
• Η χρονική στιγμή της διαρροής της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας, δεν είναι καθόλου τυχαία.
• Η διαρροή έγινε σε μια περίοδο, όπου επιχειρείται να πληγεί η ΕΔΕΚ ενόψει των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων που επέρχονται (Ευρωεκλογές – εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης). Οι προσπάθειες κάποιων για δημιουργία πολιτικού κόμματος ή πλατφόρμας και καθόδου στις εκλογές, για να πληγεί η ΕΔΕΚ, δεν φαίνεται καρποφορούν.
• Ανησυχία προκαλεί η συσπείρωση και οι διαδικασίες καταρτισμού των ψηφοδελτίων της ΕΔΕΚ, που προχωρούν με επιτυχία.
• Τέλος, ενδεχομένως, η διαρροή να μην είναι άσχετη και με πληροφορίες, που φέρουν την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) να διερευνά το ενδεχόμενο παράτυπης οικειοποίησης χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Δ. Παπαδάκη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top