ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Με υπέρβαση αντιθέσεων θα πετύχουμε απελευθέρωση»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Με υπέρβαση αντιθέσεων θα πετύχουμε απελευθέρωση»

Το μήνυμα ότι μόνο υπερβαίνοντας τις πολιτικές και ιδεολογικές μας αντιθέσεις, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τους αδιάλλακτους τουρκικούς σχεδιασμούς και να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο: την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας, έστειλε εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Πόλη Χρυσοχούς η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Το έπος του 40’, πάντα επίκαιρο, είπε, μας διδάσκει πως η αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει έναν λαό και να τον οδηγήσει σε ωραίους και δίκαιους αγώνες απέναντι σε δυσκολίες που φαίνονται αξεπέραστες.

Περαιτέρω, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας, αυτή την ενότητα οφείλουμε να επιδιώξουμε και εμείς σήμερα, που οι συνθήκες γύρω από το εθνικό μας ζήτημα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Πρόσθεσε πως εκ μέρους της Πολιτείας, «ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε συνετά τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, για μια δίκαιη, έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, όπου θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες του συνόλου του κυπριακού λαού, ώστε να μπορεί να συμβιώνει ειρηνικά και σε συνθήκες ασφάλειας στη γη των προγόνων του».

Το χρωστάμε, συνέχισε, σε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι, σε όσες γενεές έφυγαν με το όραμα της επιστροφής, αλλά ιδιαίτερα στις γενιές που έχουν το μέλλον μπροστά τους και θα πρέπει να τους το διασφαλίσουμε. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα τιμούμε συνέχισε, περήφανα όσους αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και αποτίνουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αξίες διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες, οι οποίες δεν είναι κατοχυρωμένες και αυτονόητες για όλους τους ανθρώπους.

Η κ. Κουκκίδη Προκοπίου ανέφερε πως παρούσα στον αγώνα κατά του ναζισμού και φασισμού ήταν και η Κύπρος. Μπροστά στο μεγάλο αγώνα στον οποίο επιδιδόταν ο Ελληνισμός, η Κύπρος δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής. Μόλις φτάνει σημείωσε, η είδηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ιταλία, στην Κύπρο απλώνεται ένα παραλήρημα ενθουσιασμού. Οι Κύπριοι μαζεύουν χρυσάφι απ’ το υστέρημά τους, προσφέροντάς το στο ταμείο του αγωνιζόμενου Έθνους, ενώ χιλιάδες εθελοντές συγκεντρώνονται από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου έξω από το Ελληνικό Προξενείο και την Αρχιεπισκοπή ζητώντας να στρατευθούν και ν’ αγωνιστούν για την ελευθερία.

Όπως είπε, πως στην ελληνοϊταλική σύρραξη σπεύδουν, για να συμπορευθούν σε μια κοινή μοίρα με τους υπόλοιπους Έλληνες, γύρω στους 4000 Κύπριους, ενώ άλλες 30,000 πολεμούν σε διάφορα άλλα μέτωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Κύπριοι στρατιώτες, μάχονται με απαράμιλλο θάρρος και θυσιάζονται για τις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Δεν ξεχνούμε, είπε η κ. Κουκκίδη Προκοπίου, τους ηρωικά πεσόντες στα βουνά της Αλβανίας, στις μάχες, τους αιχμαλώτους, ούτε αυτούς που βρίσκονται σήμερα θαμμένοι μακριά απ’ την πατρώα γη, στο στρατιωτικό κοιμητήριο Αθηνών και στο συμμαχικό κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, αφανείς ήρωες του χρέους.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, οι θαυμαστές γυναίκες της Κύπρου δίνουν και αυτές το «παρών» τους σε υπεύθυνες θέσεις στα μετόπισθεν. Πολλές ως εθελόντριες, στέκονται με αυταπάρνηση πλάι στους ηρωικούς τραυματίες των μαχών και δίνουν το δικό τους αγώνα για τη νίκη.

Αυτή ήταν, η ιστορική παρακαταθήκη που μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας. Ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους, που αναζητεί ελληνικές ψυχές για να το αναμεταδίδουν και να το συντηρούν μέσα στην πολυτάραχη ζωή και πορεία του έθνους, κατέληξε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top