LIKE ONLINE

Η «τεμπέλα εκατομμυριούχος» - Αυτό είναι το μυστικό της για να βγάζει λεφτά... χωρίς να δουλεύει

Η «τεμπέλα εκατομμυριούχος» - Αυτό είναι το μυστικό της για να βγάζει λεφτά... χωρίς να δουλεύει

Μια γυναίκα ισχυρίζεται πως βρήκε το μυστικό για να γίνει πλούσια και αυτό κρυβόταν στην τεμπελιά της. Η ίδια, μάλιστα, αυτοαποκαλείται εκατομμυριούχος, αναφέροντας πως βγάζει περίπου 380.000 δολάρια τον χρόνο.

Το κλειδί της επιτυχίας της, λέει, είναι η βαρεμάρα της. Το μότο της 42χρονης Pavinee Lertjitbanjong είναι: «work smarter not harder», δηλαδή «δούλευε έξυπνα, όχι σκληρά». Σε αυτό κατέληξε, επειδή όλη της τη ζωή δούλευε πολύ σκληρά.

«Αποκαλώ τον εαυτό μου τεμπέλα εκατομμυριούχος γιατί έβγαλα όλα τα λεφτά μου, χωρίς να χρειάζεται να μάθω κάποια νέα δεξιότητα», είπε η Lertjitbanjong, σύμφωνα με το nypost.com. «Δουλεύω από το σπίτι, δεν ξοδεύω λεφτά σε γυμναστήριο, μισώ το μαγείρεμα και το καθάρισμα και δεν χαλάω τον χρόνο μου με το να πηγαίνω σε εκδηλώσεις». Η ίδια προσθέτει πως «ενθαρρύνω την τεμπέλικη ζωή και αυτό με έκανε πιο αποδοτική».

Η Lertjitbanjong ένιωθε πάντα πως πρέπει να δουλεύει 10 φορές πιο σκληρά από ό,τι οι υπόλοιποι, καθώς είναι παιδί προσφύγων από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Η data scientist από το Νιού Τζέρσεϊ ανέφερε πως στη δουλειά ήθελε πάντα να ευχαριστεί τους πάντες και «να κάνω τους συναδέλφους μου χαρούμενους», κάτι που την οδήγησε στο να λέει «ναι» σε κάθε τι που προέκυπτε, όπως το να δουλεύει υπερωρίες ή να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις που δεν την ενδιέφεραν.

«Πάντα πίστευα πως η επιτυχία έρχεται μετά από σκληρή δουλειά, με τον κίνδυνο να χάσεις τον εαυτό σου. Ήθελα τόσο πολύ εκείνη την προαγωγή και τα περισσότερα λεφτά και αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο στο να την πάρω», λέει η ίδια. Αλλά ένα γεγονός άλλαξε τελείως την κοσμοθεωρία της.

 

Τον Μάρτιο του 2020, οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο της Lertjitbanjong με τον πρώην σύζυγό της. Τα δικαστικά έξοδα της άφησαν χρέος ύψους 100.000 δολαρίων και από τη στιγμή που δεν είχε περιουσιακά στοιχεία, η 42χρονη δεν είχε τίποτα.

«Στις ΗΠΑ, η προκαθορισμένη απόφαση είναι να μοιράζονται τα περιουσιακά στοιχεία 50/50 στο διαζύγιο, αλλά δεν ήθελα να δώσω μάχη με τον πρώην μου. Δεν ήθελα να πάρω τίποτα μαζί μου», εξομολογήθηκε. «Μετά μου ήρθε μια ιδέα. Σκεφτόμουν πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να τα βγάζουν πέρα στη ζωή τόσο εύκολα. Δουλεύουν έξυπνα, όχι σκληρά. Ήξερα πως έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου και έτσι, δοκίμασα τον τεμπέλικο τρόπο ζωής», προσθέτει η Lertjitbanjong.

Σκέφτηκε έναν τρόπο να πάρει την προαγωγή πιο εύκολα. Έκανε μια λίστα με τους σημαντικούς ανθρώπους στην εταιρεία που δούλευε, για να τους πάρει με το μέρος της. «Σκέφτηκα ποιον πρέπει να ευχαριστήσω στην εταιρεία, για να πάρω περισσότερα λεφτά».

Η Lertjitbanjong αποφάσισε, επίσης, να επενδύσει σε μετοχές, οι οποίες της επιφέρουν περίπου 127.000 δολάρια τον χρόνο. Σταμάτησε να πηγαίνει σε εκδηλώσεις που δεν την ενδιέφεραν και άρχισε να διαλέγει όσους έχει στο περιβάλλον της, κάνοντας παρέα με επιτυχημένους ανθρώπους. Επιπλέον, σταμάτησε τις υπερωρίες.

«Ήξερα πως η δουλειά μου θα μου έδινε αρκετά για να με κρατήσει ζωντανή, αλλά ήθελα επιπλέον εισόδημα. Έτσι άρχισα να επενδύω σε μετοχές – πάντα με ενδιέφερε. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο για εμένα να ξεκινήσω μια νέα δουλειά, οπότε δεν ασχολήθηκα», εξηγεί. Η προαγωγή της ήρθε τον Ιανουάριο του 2023 και μαζί με τις επενδύσεις της, κατάφερε να ξεπληρώσει το χρέος της, να αγοράσει ένα σπίτι 1,4 εκατ. δολαρίων και να επισκεφθεί τους συγγενείς της στην Μπανγκόκ.

Πώς είναι η ζωή της τώρα

Τώρα, η ίδια αναφέρει πως προτιμά να αποταμιεύει τα λεφτά της «για μια δύσκολη μέρα», αλλά ακόμα θέλει να ξοδεύει λεφτά σε ταξίδια. «Είμαι τεμπέλα αλλά είμαι και έξυπνη», λέει.

Η Lertjitbanjong δίνει 4 συμβουλές προκειμένου να γίνετε και εσείς «τεμπέληδες εκατομμυριούχοι»:

  1. Να είστε αποδοτικοί με την τεμπελιά σας. Παραδείγματος χάρη, αν μισείτε το μαγείρεμα, ξοδέψτε μια μέρα την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάζετε το φαγητό όλης της βδομάδας.
  2. Ρυθμίστε τους λογαριασμούς σας να πληρώνονται αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται να τους παρακολουθείτε μόνοι σας.
  3. Μην ξοδεύετε χρήματα για συνδρομή σε γυμναστήριο. Αντ’ αυτού, περπατήστε για να πάρετε φαγητό.
  4. Αποφύγετε τις εκδηλώσεις, «εκτός αν θέλετε να χάσετε χρόνο κάνοντας ένα σωρό γνωριμίες».

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top