Έκοψαν ΕΕΕ από ηλικιωμένη με αναπηρία γιατί αυξήθηκε η σύνταξη χηρείας της κατά… 19 ευρώ

Έκοψαν ΕΕΕ από ηλικιωμένη με αναπηρία γιατί αυξήθηκε η σύνταξη χηρείας της κατά… 19 ευρώ

Νόμιμη μεν απώλεια εσόδων δε η αποκοπή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από ηλικιωμένη με αναπηρία.

Όπως ανέφερε η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επειδή αυξήθηκε η σύνταξη χηρείας αποκόπηκε αυτόματα το ΕΕΕ.

«Καθότι αυξήθηκε η σύνταξη για 19 ευρώ κόπηκε αυτόματα το ΕΕΕ και το επίδομα αναπηρίας με αποτέλεσμα το μηνιαίο εισόδημα στο τέλος της ημέρας να μειωθεί σημαντικά», υπέδειξε η Επίτροπος.

Τόνισε ότι θα πρέπει το επίδομα αναπηρίας να δίνεται ανεξάρτητα από άλλα επιδόματα και εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που εξετάζει τώρα η Βουλή, και να μην καταργείται το ΕΕΕ αυτόματα αλλά να γίνεται εξατομικευμένη εξέταση για το κατά πόσο του έχει μειώσει το συνολικό εισόδημα.

Το θέμα εξετάζει και η υφυπουργός Πρόνοιας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Η ομιλία της Αννίτας Δημητρίου με αφορμή τη 49η επέτειο από τη ίδρυση του ΔΗΣΥ για τη στάση του ΕΛΑΜ, με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στο ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να εκφωνήθηκε σε δημόσια εκδήλωση, όμως οι αποδέκτες της δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι.

BEST OF TOTHEMAONLINE