ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδού το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό - Τα ποσά μετά την αύξηση

Ιδού το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό - Τα ποσά μετά την αύξηση

Στα 1000 ευρώ αυξήθηκε πλέον ο μηνιαίος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιώτου, «η Κυβέρνηση αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και υλοποιώντας το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισε την έκδοση του Διατάγματος Περί Κατώτατου Ορίου Μισθών του 2023 σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο προνοεί ότι ο μηνιαίος κατώτατος μισθός για πλήρη απασχόληση μετά από τη συμπλήρωση έξι μηνών συνεχούς απασχόλησης, αυξάνεται από τα 940 ευρώ στα 1000 ευρώ».

Με την συγκεκριμένη απόφαση, ο πρώτος μισθός αυξάνεται από 885 σε 900 ευρώ και στα 1.000 ευρώ από 940 ευρώ μετά από εξάμηνη απασχόληση.

Ερωτηθείς για το πόσοι θα επηρεαστούν από την αλλαγή στον εθνικό κατώτατο μισθό, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 25.000 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι οι πιο χαμηλόμισθοι και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ευάλωτοι επειδή είναι εργαζόμενοι χαμηλής εξειδίκευσης που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

Δείτε αυτούσιο το διάταγμα ΕΔΩ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top