ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφησαν πίσω τους τις εκκρεμότητες τα κόμματα- Μετά την Πρωτοχρονιά οι αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές

Άφησαν πίσω τους τις εκκρεμότητες τα κόμματα- Μετά την Πρωτοχρονιά οι αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες τείνει να εξελιχθεί το ζήτημα των δημοτικών εκλογών ειδικότερα για τους δύο μεγάλους παίκτες, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Για τα δύο κόμματα, το στοίχημα είναι να κερδίσουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, στους μεγάλους Δήμους.

Στο ΑΚΕΛ η μεγαλύτερη εκκρεμότητα βρίσκεται στον Δήμο Λευκωσίας. Ο Στέφανος Στεφάνου αναμένει στο ακουστικό του, για την απόφαση που θα λάβει ο Χαράλαμπος Μπρούντζος, έχοντας απέναντι τον Νίκο Τορναρίτη.

Στον ΔΗΣΥ, το πολιτικό γραφείο θα κληθεί αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά να λάβει δύσκολες αποφάσεις ιδιαίτερα στον Δήμο Λάρνακας, έχοντας απέναντί του τον Ανδρέα Βύρα, ο οποίος υποστηρίζεται απο τα κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ. Για την Πινδάρου είναι μονόδρομος η ανακοίνωση υποψηφίου για τη δημαρχία της Λάρνακας, γνωρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση, θα έχει να αντιμετωπίσει το ΕΛΑΜ που ίσως ρίξει στη μάχη, δικό του  υποψήφιο. Η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να λάβει απόφαση και για τον υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου του επαρχιακού συμβουλίου Λάρνακας. Αν και ακούγεται το όνομα του Χάρη Μίλλα, σύμφωνα με την εσωτερικη δημοσκόπηση που διενήργησε η Πινδάρου, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για τη θέση, αναδείχθηκε ο νυν Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο οποίος εοιμάζεται για "αντάρτικο" στην περίπτωση που δεν υποστηριχθεί.

Στην Πάφο, ανοιχτό παραμένει το όνομα του υποψήφιου για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού, αφού στελέχη του ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι ενδεχόμενη υποστήριξη στον Κωστάκη Κωνσταντίνου.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιζητούν επικράτηση σε μεγάλους Δήμους, για να σώσουν το γόητρό τους και αυτό γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα μετρούν ζημιές απο την ήττα των προεδρικών εκλογών. Στον ΔΗΣΥ μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, λόγω της παρατεταμένης εσωστρέφειας στο κόμμα.

Στο κέντρο κινούνται εκ του ασφαλούς

Τα κόμματα του κέντρου ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ τα οποία βγήκαν κερδισμένα απο τις προεδρικές εκλογές, επιδιώκουν "κέρδη" και στις δημοτικές εκλογές, κάνοντας συμμαχίες είτε με το ΑΚΕΛ είτε με τον ΔΗΣΥ, ποντάροντας σε δυνατά χαρτιά.

Στο ΕΛΑΜ, το στοίχημα είναι η αύξηση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων κυρίως στους μεγάλους Δήμους, ενώ για τον Δήμο Παραλιμνίου έχει ήδη αποφασίσει να κατέλθει με τον Λίνο Παπαγιάννη.

Οι Οικολόγοι απο την πλευρά τους, αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ενώ οι ζυμώσεις έχουν φθάσει στο φόρτε τους για τις δημοτικές εκλογές, πολύ πιο ήρεμα κυλούν τα πράγματα στο θέμα των ευρωεκλογών, την ώρα που σύμφωνα με αναλυτές κάποια κόμματα μπορεί να έχουν απώλειες, ενώ κάποια άλλα μπορεί να κάνουν την έκπληξη εξασφαλίζοντας έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top