ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κύπρος αλλιώς…Τέξας: Σειρά δολοφονιών, βομβιστικών επιθέσεων και επεισοδίων στους δρόμους σημάδεψαν το 2023

Κύπρος αλλιώς…Τέξας: Σειρά δολοφονιών, βομβιστικών επιθέσεων και επεισοδίων στους δρόμους σημάδεψαν το 2023

Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει η Κύπρος από το εξωτερικό πλέον όσον αφορά τα εγκλήματα. Εξαφανίσεις, δολοφονίες, εκτελέσεις εν ψυχρώ, σειρά οπαδικών επεισοδίων αλλά και μάχη στους δρόμους με μετανάστες και Ελληνοκύπριους με αστυνομικούς.

Το ThemaOnline συνέλεξε τα σοβαρότερα εγκλήματα που συνέβησαν το 2023, κάποια από τα οποία παραμένουν ακόμη άλυτα.

Εξαφάνιση Άγγελου Περικλέους

Στις 20 Απριλίου χάθηκαν τα ίχνη του Άγγελου Περικλέους η σορός του οποίου ακόμη δεν έχει ανευρεθεί.

Για μέρες οι Αρχές χτένιζαν τις κοινότητες Πεντάκωμο, Μαρί, Ζύγι και Καλαβασό όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν το πτώμα του με τις έρευνες να μην απέδωσαν καρπό.

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρεις ύποπτους, τον 25χρονο χάκερ όπως προσδιορίστηκε από άλλη υπόθεση, ο 71χρονος θείος του και η 59χρονη μητέρα του, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Ο 25χρονος και ο 71χρονος παραμένουν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της δίκης ενώ η μητέρα του νεαρού αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους και παρευρίσκεται σε κάθε δικάσιμο.

Η δίκη συνεχίζεται ακόμη με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες να αποκαλύπτονται από το μαρτυρικό υλικό για το πώς ο 25χρονος χάκερ σκότωσε τον Άγγελο Περικλέους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στραγγαλισμός 35χρονης Ουκρανής

Φρικτή η δολοφονία 35χρονης Ουκρανής, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε διαμέρισμα στη Λεμεσό, τα ξημερώματα της Κυριακής 07 Μαΐου. Η 35χρονη βρέθηκε δεμένη με πλαστικά κορδόνια καλωδίων, από φίλη της σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή της Γερμασόγειας

Τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή, οδηγούν τις Αρχές σε εύλογες υπόνοιες ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ύποπτος για τον φόνο είναι 25χρονος Τούρκος ο οποίος καταζητείται ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φόνος Χαριλάου

Εν ψυχρώ δολοφονία του Χρίστου Χαριλάου (αλλιώς Κρις), 39 χρόνων, διαπράχθηκε στις 23:45 στις 10 Ιουνίου, έξω από το σπίτι του σε περιοχή του χωριού Παρεκκλησιάς.

Το θύμα είχε φύγει από το σπίτι του για να αγοράσει φαγητό για την οικογένεια του και επιστρέφοντας, δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά, όταν αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του για να εισέλθει στην οικία του. Οι δράστες ή ο δράστης τον πυροβόλησε αρκετές φορές με πυροβόλο όπλο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Την εκτέλεση αντιλήφθηκε η γυναίκα του θύματος, η οποία βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την νεκροτομή, ο 39χρονος δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς. Ο θάνατος του Χαριλάου προήλθε από εσωτερική αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως δεξιού πνεύμονα, προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διπλό φονικό στον Ύψωνα

Το διπλό φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Ιουνίου, με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 51χρονο Μιχάλη Μιχαήλ. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, 43χρονος φίλος των θυμάτων, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από 49χρονο και 54χρονο, έξω από μπυραρία στον Ύψωνα. Ο 44χρονος και ο 51χρονος έσπευσαν να τον βοηθήσουν και δέχθηκαν θανατηφόρα χτυπήματα από μαχαίρι, που φέρεται να κρατούσαν οι δύο ύποπτοι. Σύμφωνα με τον 43χρονο μάρτυρα, φίλο των θυμάτων, οι δύο ύποπτοι τον καταδίωξαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά πριν εγκαταλείψουν τη σκηνή με το αυτοκίνητο τους.

Ανακρινόμενοι, οι δύο ύποπτοι τοποθέτησαν τον εαυτό τους στη σκηνή και ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν επίθεση από άλλα πρόσωπα. Οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε αρχικά διάταγμα κράτησης και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε δίκη. Εναντίον τους διερευνώνται δυο υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης και τα αδικήματα του τραυματισμού, της κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, της μαχαιροφορίας και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των νεκροτομών, ο θάνατος του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου προήλθε από αιμορραγικό σοκ και αιμορραγία προκληθείσα από τραυματισμό με νύσσον και τέμνον όργανο.

Ο θάνατος του 51χρονου Μιχάλη Μιχαήλ, προήλθε από αιμορραγία, μετά από τραυματισμό με νύσσον και τέμνον όργανο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φόνος Καλογερόπουλου

Φόνο εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία για την εκτέλεση του Αθανάσιου Καλογερόπουλου, 55 ετών κατοίκου της επαρχίας Λεμεσού, το πρωί στις 30 Οκτωβρίου στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού. Το θύμα ήταν γνωστός στις Αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φαίνεται ότι υπήρξε παρακολούθηση και οι δράστες γνώριζαν ότι σύχναζε στο συγκεκριμένο χώρο το θύμα. Ο 55χρονος βρισκόταν στην περιοχή για κολύμπι και προσπαθούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του έξω από μπαράκι, όταν οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Ο Καλογερόπουλος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να καίγεται λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγειας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατός του άτυχου Καλογερόπουλου επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθέντα από πυροβόλο όπλο.

Αξιοποιόντας κλειστά κυκλώματα παρακολουθήσεις, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα οι οποίο οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου. Στις 30 Νοεμβρίου, το Κακουργιοδικείο Λεμεσού αποφάσισε για τους κατηγορούμενους, 44, 41, 22 και 21 χρόνων, την κράτησή μέχρι την έναρξη της δίκης τους στις 23 Ιανουαρίου 2023.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φόνος Μαυρομιχάλη (Αλεξούι)

Φόνος εκ προμελέτης διαπράχθηκε γύρω στις 9 το βράδυ στις 31 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, με θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη (γνωστός ως Αλεξούι), 45 ετών από τη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον δεύτερο όροφο, στην Ακρόπολη, δέχθηκε πυροβολισμούς. Μετά από πληροφορία για ρίψη πυροβολισμών σε περιοχή της Λευκωσίας, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο για εξετάσεις, ενώ ο 45χρονος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, γύρω στις 00.20 το πρωί της επόμενης μέρας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του Μαυρομιχάλη επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξεως ύπατος και πνεύμονα προκληθέντα από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από την Αστυνομία, δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη στην υπόθεση και οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Πεδίο μάχης» Χλώρακα και μόλος Λεμεσού

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στην κοινότητας της Χλώρακας μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής, 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 18:00 το απόγευμα, γύρω στα 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα για πραγματοποίηση εκδήλωσης για το μεταναστευτικό. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ακολουθούμενη από τα μέλη της Αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας προβαίνοντας σε πράξεις βίας και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών.

Λίγες μέρες αργότερα, νέα επεισόδια διαδραματίστηκαν την 1η Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό, κατά την πορεία για το μεταναστευτικό.

Ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας παραδέχθηκε ότι ειδικά για τη Λεμεσό άργησαν να φτάσουν στη σκηνή τα μέλη της Δύναμης (περισσότερα εδώ).

Η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις και για Χλώρακα και για Λεμεσό (διαβάστε εδώ).

Σοβαρά οπαδικά επεισόδια οδήγησαν σε σειρά νέων μέτρων στα γήπεδα

Τον περασμένο Μάρτιο, στο ημίχρονο του ημιτελικού Απόλλων-Ανόρθωση στην καλαθόσφαιρα, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, τόσο εντός όσο και εκτός του σταδίου «Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» με την αστυνομία να προσπαθεί να... επιβάλει την τάξη.

Δείτε εικόνες εντός σταδίου εδώ και εκτός εδώ.

Επεισόδια και με κουκουλοφόρους τον Νοέμβριο στη Λεμεσό. Δείτε εδώ.

Κορύφωση τα επεισόδια τον Δεκέμβριο των οπαδών του Απόλλωνα στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σοβαρότητα των επεισοδίων οδήγησε σε λήψη σοβαρών μέτρων. Δείτε αναλυτικά τα μέτρα εδώ.

Πλήγμα στη Δικαιοσύνη

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου σε κατοικία 58χρονης Λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας. Η ίδια είχε άγιο καθώς τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα γυαλιών.

Ο μηχανισμός που εξερράγη ήταν αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Οι εξετάσεις στράφηκαν κυρίως προς την πλευρά του επαγγελματικού τομέα της 58χρονης, ωστόσο επανέλαβε ότι «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top