ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Ηράκλειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Δυσάρεστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της 17χρονης μαθήτριας από το Περιστέρι που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη. Η μαθήτρια, που βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο, αν και ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά κατανάλωσε βούτυρο με αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή και να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η ανήλικη κοπέλα δεν ανταποκρίθηκε στα τεστ διάγνωσης του επιπέδου εγκεφαλικής λειτουργίας

Η μαθήτρια νοσηλεύεται απότις 10 Δεκεμβρίου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε καταστολή έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο. Οι γιατροί περίμεναν να υποχωρήσει αυτό για να την «ξυπνήσουν», ωστόσο μετά το έγχείρημά τους χρειάστηκε να την καταστείλουν ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η 17χρονη είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρή με τους συγγενείς της να έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση.

«Ολοκληρώσαμε όλα τα τεστ για να διαπιστωθεί η εγκεφαλική της λειτουργία και δυστυχώς έδειξαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή. Η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Έκανε ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της, μόλις κατάλαβε τι συνέβαινε
Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά με αποτέλεσμα, στις 10 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, να υποστεί σοκ μόλις για αδιευκρίνιστο λόγο κατανάλωσε βούτυρο στη διάρκεια πρωινού γεύματος σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Η κοπέλα υπέστη αλλεργικό σοκ και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή.

Η ίδια αντιλήφθηκε το πρόβλημα, έσπευσε στο δωμάτιο έκανε ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της, ενώ πρόλαβε να μιλήσει και στη μητέρα της.

Ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει και δεύτερη αδρεναλίνη, έχασε τις αισθήσεις της και τη βρήκαν στο δωμάτιο της καθηγητές και συμμαθητές που ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Από τότε νοσηλεύεται, όμως, πλέον η κατάσταση της θεωρείται μη αναστρέψιμη όπως φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top