ΥΓΕΙΑ

Σεξ: Πέντε λόγοι που χάνεται η απόλαυση

Σεξ: Πέντε λόγοι που χάνεται η απόλαυση

Η κατάσταση των λειτουργικών οργάνων που συμμετέχουν στην σεξουαλική πράξη, τα κατάλληλα επίπεδα ορμονών και η ικανότητα σεξουαλικής διέγερσης δεν εγγυώνται από μόνα τους το καλό σεξ.

Διάφοροι άλλοι παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και πώς να τους αντιμετωπίσουμε.

Προβλήματα στη σχέση

Η ένταση και η συναισθηματική απόσταση μπορούν να υπονομεύσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Οι συγκρούσεις που δεν σχετίζονται με το σεξ, όπως τα οικονομικά ή τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, μπορούν να αποτελέσουν τη ρίζα ενός σεξουαλικού προβλήματος, ενώ αντίστοιχα, υπάρχει και το ενδεχόμενο ένα σεξουαλικό ζήτημα να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα ενός ζευγαριού να επικοινωνήσει και να προχωρήσει ομαλά τα σχέση του.

Άγχος για την απόδοση

Ένα άτομο μπορεί να ανησυχεί τόσο για τη σεξουαλική του απόδοση, ώστε το σεξ να μην είναι πλέον κάτι ευχάριστο ή ακόμα και πιθανό. Το άγχος της απόδοσης γίνεται πιο συχνό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, καθώς οδεύουν προς την ηλικία των 50 ετών.

Εικόνα του σώματος και αυτοεκτίμηση

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται λιγότερο ελκυστικό ειδικά καθώς μεγαλώνει, όταν η… βαρύτητα αρχίζει να παίζει έντονα το ρόλο της στην εικόνα του σώματος. Ο τοκετός, η κακή διατροφή, η αύξηση του σωματικού βάρους ή η αραίωση των μαλλιών είναι, επίσης, πράγματα που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται λιγότερο επιθυμητό. Αυτά τα συναισθήματα μειώνουν την αίσθηση της οικειότητας ή της επιθυμίας που δημιουργεί ο έρωτας και είναι πιθανό να εμποδίζουν ένα άτομο να ξεκινήσει ή να ανταποκριθεί σε σεξουαλικές προκλήσεις.

Προσδοκίες και προηγούμενες εμπειρίες

Η σεξουαλικότητα είναι μια φυσική ορμή που μας συνοδεύει από τη γέννησή μας. Ωστόσο, εκείνοι που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας γύρω από το σεξ είναι η οικογένειά μας, ο πολιτισμός του τόπου στον οποίο ζούμε, η θρησκευτική κουλτούρα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι συνομήλικοι που βρίσκονται στον περίγυρό μας. Για μερικούς ανθρώπους, η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια υγιή εικόνα για το σεξ, ενώ σε άλλους περιπλέκει τις σεξουαλικές σχέσεις.

Στρες και αλλαγές στον τρόπο ζωής

Το άγχος και η κόπωση μπορούν να μειώσουν άμεσα τη σεξουαλική μας ορμή. Το άγχος είναι πιθανό να προέρχεται από οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως απαιτητικά παιδιά, οικονομικές ανησυχίες, ηλικιωμένοι γονείς, προβλήματα υγείας, επαγγελματικά προβλήματα και πολλά άλλα. Οι αυξημένες και ανταγωνιστικές μεταξύ τους απαιτήσεις μπορούν να αποτρέψουν ένα ζευγάρι από την ανάπτυξη των διαφόρων πτυχών της σχέσης του, είτε σε σεξουαλικό είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top