LIKE ONLINE

5 ποτά που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας

5 ποτά που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας

Αν θέλεις να αποτρέψεις τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, απόφυγε ή κατανάλωσε αυτά τα ποτά με μέτρο

Όταν στοχεύεις σε μια πιο καθαρή και νεανική επιδερμίδα που ακτινοβολεί, αυτό που βάζεις στο σώμα και τον οργανισμό σου είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι πιο σημαντικό, με όσα προϊόντα και ενεργά συστατικά περιποίησης εφαρμόζεις ανελλιπώς στο δέρμα σου.

Μπορεί να έχεις ένα ντουλάπι στο μπάνιο του σπιτιού σου, γεμάτο με τους πιο δραστικούς ορούς στην περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά αν δεν συνδυάζεις τη skincare routine σου με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και λίπη, το δέρμα σου δύσκολα θα αποκομίσει τα οφέλη που υπόσχονται.

Επομένως για ένα ορατά πιο όμορφο και νεανικό δέρμα, θα ήταν καλό να αποφύγεις ή να περιορίσεις την κατανάλωση 5 ροφημάτων και ποτών που συμβάλλουν στην εμφάνιση της πρόωρης γήρανσης.

5 ποτά που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση

Σόδα

Ακόμα κι αν γνωρίζεις ήδη ότι τα αναψυκτικά είναι ανθυγιεινά και πλούσια σε ζάχαρη, ίσως να είσαι περίεργη να μάθεις πώς η κατανάλωση σόδας μπορεί να βλάψει ιδιαίτερα το δέρμα.

Τα προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης ή AGEs δημιουργούνται όταν τα αμινοξέα στο κολλαγόνο και η ελαστίνη που διατηρούν το χόριο συνδέονται μεταξύ τους με γλυκόζη και φρουκτόζη (που βρίσκεται στη σόδα). Η γλυκοποίηση των αμινοξέων καθιστά δύσκολη την αποκατάσταση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, γεγονός που οδηγεί στη γήρανση του δέρματος.

Χυμοί φρούτων

Μπορεί να μην έχουν την ίδια κακή φήμη με τη σόδα και τα ανθρακούχα ποτά, αλλά οι χυμοί φρούτων και τα αθλητικά ποτά είναι συνήθως γεμάτα με ζάχαρη - και η ζάχαρη μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση οκτώ ή περισσότερων αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει δραματικά την ποιότητα του δέρματος και να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, την αύξηση των αιμοφόρων αγγείων που δημιουργεί πιο κόκκινη όψη στο δέρματος και οιδήματα στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Ενεργειακά ποτά

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο και καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσιολογικό να χάνουμε υγρασία σε αυτήν την περιοχή. Αντί να ενυδατώνουν το δέρμα, τα ενεργειακά ποτά μπορούν να το αφυδατώσουν.

Εμφιαλωμένοι καφέδες

Ο καφές είναι απαραίτητος για ένα δυναμικό ξεκίνημα της μέρας, αλλά το χειρότερο είδος που μπορείς να επιλέξεις για το δέρμα σου είναι ένας επεξεργασμένος, εμφιαλωμένος τύπος, εμπλουτισμένος με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top