ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω κάτω η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη - Ποιοι υπουργοί σκέφτονται την έξοδο

Άνω κάτω η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη - Ποιοι υπουργοί σκέφτονται την έξοδο

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος, μετά την παραίτηση του υφυπουργού έρευνας και καινοτομίας Φίλιππου Χατζηζαχαρία την περασμένη Παρασκευή, σε συνέχεια των όσων δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στη  συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φ" ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, πριν τη συμπλήρωση των 18 μηνών.

Η συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη θα έλεγε κανείς ότι ήταν το "κερασάκι στην τούρτα", αφού εδώ και αρκετό καιρό, υπήρχαν διαρροές απο συγκεκριμένους κύκλους για ονόματα υπουργών, οι οποίοι "δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας."

Πρώτος τον χορό των παραιτήσεων μετά τα σχετικά δημοσιεύματα για τη λίστα υπουργών, έσυρε ο υφυπουργός έρευνας και καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ο οποίος έλαβε την απόφασή του, για λόγους αξιοπρέπειας. Πίσω από τους λόγους στους οποίους αναφέρεται ο κ. Χατζηζαχαρίας, κρύβονται συμπεριφορές και πιέσεις από κύκλους του προεδρικού σε διάφορα ζητήματα που άπτονται του υφυπουργείου καινοτομίας.

Την ώρα που επικρατεί πολιτικό χάος γύρω από το θέμα του ανασχηματισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα μετά τους εορτασμούς για τα Θεοφάνεια, ο Νίκος Χριστοδουλίδης περιορίστηκε να αναφέρει πως, "όταν έχω κάτι να αναφέρω, θα το πράξω."

Δυσαρέσκεια υπουργών

Μπορεί υπουργοί της κυβέρνησης να δηλώνουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι ο ανασχηματισμός είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δυσαρέσκεια ωστόσο, είναι διάχυτη ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι βλέπουν καθημερινά το όνομά τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον δρόμο της εξόδου φαίνεται να σκέφτονται οι υπουργοί υγείας Πόπη Κανάρη, η υπουργός δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου και ο υπουργός οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Σχέσεις προεδρικού- Κομμάτων συγκυβέρνησης

Τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέντευξή του, έφερε αναταράξεις και στο στρατόπεδο των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ThemaOnline, ότι κανείς δεν γνώριζε τις προθέσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, κάνοντας λόγο για λανθασμένο χειρισμό. Αυτό το οποίο επικρατεί ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι μια έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τους λαμβάνει υπόψη ενώ επωμίζονται το κόστος, λόγω κακών χειρισμών του ίδιου του Προέδρου. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τον Πρόεδρο να πάρει αμέσως αποφάσεις σε συνεννόηση με τα κόμματα που τον στηρίζουν, "γιατί με αυτά τα κόμματα έγινε σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Την ίδια ώρα η ΔΗΠΑ καλεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο σύντομα.

Πάντως, το συγκεκριμένο "κεφάλαιο" αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ώρες στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top