ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιοποίηση υποδομών για επενδύσεις σε Έρευνα & Καινοτομία συζήτησαν ΠτΔ-Υπουργοί

Αξιοποίηση υποδομών για επενδύσεις σε Έρευνα & Καινοτομία συζήτησαν ΠτΔ-Υπουργοί

Την αξιοποίηση υποδομών με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στους τομείς της τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας, συζήτησε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και με τη συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας, Οικονομικών, Μεταφορών, Εσωτερικών, καθώς και του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού, ανέφερε ότι στη σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το πώς αξιοποιούνται υποδομές, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και χρηματοδότησης στον τομέα της τεχνολογίας της έρευνας και της καινοτομίας που είναι βασικός πυλώνας για την Κυβέρνηση, με στόχο να αναπτυχθεί αναλόγως αυτός ο πολύ σημαντικός τομέας.

Ερωτηθείς για το αν συζητήθηκε η Λειτουργία Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου και αξιοποίηση του χώρου της Κρατικής Έκθεσης, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων ανταλλάγησαν απόψεις και για αυτό τον χώρο.

«Ήταν μια γενική ανταλλαγή απόψεων, μια γενική συζήτηση για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε ως χώρα, ως Κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα», αρκέστηκε να πει.

Ερωτηθείς κατά πόσο έγινε συζήτηση και για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου θέμα "που χρονίζει", είπε ότι ήταν κι εκείνο μέρος της ανταλλαγής των απόψεων και της συζήτησης που έγινε.

«Ήταν ευκαιρία να ενημερωθώ και να ενημερώσω», είπε.

Τέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα οτιδήποτε ανακοινώσιμο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top