ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Τρέχουν» όλοι για πενταπλό τεστ: Τι είναι και ποιες λοιμώξεις εντοπίζει - «Πρέπει να παίρνουμε μέτρα»

«Τρέχουν» όλοι για πενταπλό τεστ: Τι είναι και ποιες λοιμώξεις εντοπίζει - «Πρέπει να παίρνουμε μέτρα»

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ιατρικοί φορείς και οι αρμόδιες Υπηρεσίες στην Κύπρο λόγω της ραγδαίας αύξησης που παρουσιάζεται στα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης αλλά και ιογενών λοιμώξεων.

Λόγω αυτής της έξαρσης στα κρούσματα διαφόρων λοιμώξεων, αρκετά άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα επιλέγουν για διάγνωση τα λεγόμενα «πενταπλά τεστ», τα οποία εντοπίζουν το «κοκτέιλ» ιώσεων και λοιμώξεων που παρατηρείται αυτό τον καιρό.

Τι είναι και ποιες λοιμώξεις που εντοπίζουν

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος των Κλινικών Εργαστηρίων, Χάρης Χαριλάου ανέφερε ότι πρόκειται για πολλαπλά διαγνωστικά τεστ τα οποία εντοπίζουν την ύπαρξη κάποιων από των ιών που ταλανίζουν αυτό το διάστημα τους πολίτες.

«Εντοπίζουν τον κορωνοϊό, την γρίπη Α και Β, τον ιό RSV και τον αδενοϊό, ιοί οι οποίοι είναι σε έξαρση αυτή την στιγμή», επεσήμανε.

Ερωτηθείς αν μπορούν δύο λοιμώξεις να συνυπάρχουν σε ένα οργανισμό, ο κ. Χαριλάου απάντησε καταφατικά, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει όταν ένας οργανισμός προσβληθεί από δύο ιούς και είναι στο σημείο που ο ένας έρχεται και ο άλλος φεύγει.

Όπως συνέχισε ο κ. Χαριλάου, οι ασθενείς προχωρούν σε αυτό το τεστ για εντοπίσει ποιες από τις πέντε λοιμώξεις έχουν αφού τα συμπτώματα τους είναι πολύ παρόμοια.

«Ο κόσμος επισκέπτεται τα κλινικά τα εργαστήρια για να μπορέσει να κάνει αυτή την εξέταση, η οποία θα τους δώσει ένα αποτέλεσμα για την λοίμωξη που έχουν. Η ζήτηση είναι λίγο πιο αυξημένη αλλά σχετικά φυσιολογική και όπως πάντοτε σε τέτοια εποχή. Η μικρή αύξηση είναι λόγω της ακόμα νωπή η κατάσταση με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Καταληκτικά ο κ. Χαριλάου, σε μήνυμα του προς τον κόσμο, τόνισε την σημασία της λήψης των ατομικών μέτρων προστασίας για να μειωθεί η διασπορά των λοιμώξεων.

«Ο τρόπος που μεταδίδονται αυτές οι ιώσεις είναι με τα χέρια και με τα σταγονίδια από το στόμα οπότε πρέπει να παίρνουμε μέτρα όπως ξέρουμε πολύ καλά να παίρνουν αφού έχουμε εκπαιδευτεί πολύ καλά με τον κορωνοϊό», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top