ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο σχέδιο χορηγιών για ηλεκτροκίνητα οχήματα – Πότε αναμένεται να ανακοινωθεί και πώς θα υποβάλλεται η αίτηση

Έρχεται νέο σχέδιο χορηγιών για ηλεκτροκίνητα οχήματα – Πότε αναμένεται να ανακοινωθεί και πώς θα υποβάλλεται η αίτηση

Περίπου 26 εκατ. ευρώ έμειναν ως υπόλοιπο από το κονδύλι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο και το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει νέο σχέδιο χορηγιών, που στην ουσία αποτελεί συνέχεια των άλλων δύο σχεδίων της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε ότι θα τρέξουν δύο προγράμματα, ένα για την αγορά αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ένα για αγορά υβριδικών (hybrid) τύπου plug-in, το οποίο θα συνδέεται και με απόσυρση παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός, θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση, και θα λαμβάνει αρχικά βεβαίωση ότι εγκρίθηκε για τη χορηγία. Θα έχει στη διάθεσή του διάστημα δύο εβδομάδων για να προχωρήσει στην παραγγελία και αγορά του οχήματος και στην κατάθεση της προκαταβολής. Ο έμπορος με τη σειρά του θα ανεβάζει στο σύστημα τα απαραίτητα αποδεικτικά ότι έχει λάβει την παραγγελία και εισπράξει την προκαταβολή για να προχωρήσει η διαδικασία για την παραχώρηση της χορηγίας στον αιτητή.

«Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητάς για εξασφάλιση της χορηγίας ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα», πρόσθεσε ο Υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας παράλληλα ότι το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και δεν θα πρέπει να επικρατήσει πανικός.

Ερωτηθείς για το ύψος της χορηγίας, ο Αλέξης Βαφεάδης απάντησε πως είναι ακόμη υπό εξέταση από το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να ανακοινωθεί μαζί με τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία της πλατφόρμας περί τα τέλη Ιανουαρίου 2024.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη: Τον τσάκωσαν με πλαστή ταυτότητα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία - Επιτέθηκε σε αστυνομικό

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top