ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αυτιστικό παιδάκι γύριζε χαμένο σε δρόμο της Λεμεσού: Μόνο δυο σταμάτησαν να βοηθήσουν - «Ζήτησα βοήθεια από μάνα και μας έδιωξε» - Η καθυστέρηση της Αστυνομίας

Αυτιστικό παιδάκι γύριζε χαμένο σε δρόμο της Λεμεσού: Μόνο δυο σταμάτησαν να βοηθήσουν - «Ζήτησα βοήθεια από μάνα και μας έδιωξε»  - Η καθυστέρηση της Αστυνομίας

Αυτιστικό παιδάκι γύριζε χαμένο στους δρόμους, καθώς φαίνεται να διέφυγε της επίβλεψης των γονέων του.

Σύμφωνα με Κύπρια πολίτη, την κα. Χριστιάνα Μανδριώτου, αρκετοί είδαν το 10χρονο παιδί να περιπλανιέται μόνο του σαν χαμένο αλλά μόνο η ίδια και ένα άλλο αυτοκίνητο σταμάτησε να το βοηθήσει.

Το περιστατικό έκανε γνωστό η κ.Μανδριώτου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media.

«Πηγαίνοντας από Ακρούντα προς Λεμεσό με τον άντρα μου βλέπουμε ένα κοριτσάκι χαμένο να βάζει τα χέρια της στο ανοικτό παράθυρο του αυτοκινήτου που είχε σταματήσει από απέναντι. Στην αρχή λέμε τους δίνει κάτι και θα πάει απέναντι στο σπίτι της. Όπως προχωρούσαμε βλέπαμε από το καθρεφτάκι την ιστορία να εξελίσσετε....ο άνδρας μου να πιστεύει ότι στο αυτοκίνητο είναι οι δικοί της...εγώ στα πολλά του λέω "γύρνα πίσω να σιγουρευτούμε μπας και το μωρό είναι μόνο του και γίνει κανένα ατύχημα ή βρεθεί κανένας ανώμαλος". Γυρνάμε πίσω και βλέπουμε το παιδί μόνο να περπατά και το αυτοκίνητο που ανάφερα σταματημένο πιο πέρα...σταματάμε δίπλα τους (ένα ανδρόγυνο) και τους ρωτάω αν είναι με το παιδί και μου λένε "όχι είναι μόνο του"...και μιλούσαν ήδη με την Αστυνομία».

«Μόνο 2 αυτοκίνητα ήμασταν άνθρωποι για να μην αφήσουμε ένα πλάσμα που ήθελε βοήθεια»

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την κ.Μανδριώτου η οποία ανέφερε:

«Δεν συνειδητοποίησα αμέσως τι ώρα είχε χαθεί το μωρό, για να ξέρω ότι δεν σταμάτησε κάποιος ενδιάμεσα. Στην πορεία από συνομιλία από άνθρωπο που την έψαχνε υπολογίσαμε ότι ήταν περίπου 5 με 10 λεπτά χαμένη πριν την βρω».

Η κ.Μανδριώτου συνέχισε σε δηλώσεις της στο ThemaOnline «Αφού προσπάθησα με ερωτήσεις να μάθω ποια είναι και που μένει και δεν λάμβανα απαντήσεις , αλλά έλεγε λέξεις ξανά και ξανά και κάποιες μη προβλέψιμες κινήσεις, κατάλαβα ότι επρόκειτο για μωρό με ιδιαιτερότητες (αυτισμό) και από την εμπειρία μου σε επισκέψεις σε δημόσια σχολεία, σε μάθημα τοξοβολίας και της ειδικής μονάδας, έμαθα γενικώς πως να χειρίζομαι ιδιαίτερα τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι με ερωτήσεις και ήρεμη συνομιλία, να μην την αγγίζω κτλ προχωρούσαμε όπως ήθελε εκείνη με ασφάλεια».

Στην ανάρτηση της ανέφερε ότι «Πέρασαν τόσα αυτοκίνητα από το σημείο που χάθηκε ως το σημείο που την βρήκαμε εμείς...μόνο 2 αυτοκίνητα ήμασταν άνθρωποι για να μην αφήσουμε ένα πλάσμα που ήθελε βοήθεια;».

«Με μανία έπαιζαν πουρούδες και φώναζαν γιατί βιάζονταν να συνεχίσουν τον δρόμο τους»

Σε ερώτηση γιατί πιστεύει ότι δεν σταματούσε ο κόσμος να βοηθήσει το κορίτσι , η κ.Μανδριώτου απάντησε «Η ρουτίνα, η πίεση του χρόνου, μπορεί αρκετοί να μην πρόσεξαν ένα μωρό μόνο του, άλλοι απλά να το προσπέρασαν να το αναλάβει ο επόμενος, άλλοι να έλεγαν ότι είναι της γειτονιάς. Αυτό θεωρώ ότι συνέβη ως τη φάση τουλάχιστον πού ήταν μόνο του. Μετά όμως στη φάση που περπατούσα δίπλα της με τα χέρια ανοιχτά στον αέρα για ασφάλεια δεν παραξενεύτηκε κανείς; Το ότι πίσω μας αργά με τα Φώτα Έκτακτης Ανάγκης ήταν ένα αυτοκίνητο που κινείται αργά , δεν διερωτήθηκε κανείς; Έστω να ρωτήσουν αν είχε κάποια βλάβη. Με μανία έπαιζαν πουρούδες και φώναζαν γιατί βιάζονταν να συνεχίσουν τον δρόμο τους , την στιγμή που έβλεπαν στη μέση του δρόμου μια γυναίκα με ένα παιδί που δεν μπορεί να το κοντρολάρει . Και δικό μου παιδί να ήταν ίσως να χρειαζόμουν βοήθεια. Κανείς να μην το σκεφτεί;»

«Με σόκαρε όταν ζήτησα από μια μαμά να με βοηθήσει και μας έδιωξε»

Ζήτησε βοήθεια και την έδιωξαν αναφέρει στο «T» η κ.Μανδριώτου:

«Αυτό που με σόκαρε πιο πολύ ήταν όταν το 10χρονο παιδάκι άκουσε μωρά και έτρεξε στην περίφραξη ενός σπιτιού, μετά από 20 λεπτά περπάτημα σε κεντρικό δρόμο. Ζήτησα από μια μαμά να με βοηθήσει να βάλουμε το παιδί μέσα στην αυλή να είναι ασφαλές μέχρι να έρθει η αστυνομία και μας έδιωξε. Θα μπορούσε αν φοβόταν να μου πει να μείνω έξω μόνο εγώ. Εκεί πραγματικά είδα το που κατάντησε αυτός ο κόσμος. Αυτό που εγώ θεωρούσα αυτονόητο για άλλους προφανώς δεν είναι».

Η κ. Μανδριώτου σημείωσε ότι η αστυνομία έκανε περίπου 25 με 30 λεπτά να έρθει στο σημείο που είχε ενημερώσει η ίδια ότι βρίσκεται με το παιδί. Ενώ οι γονείς έφτασαν στο σημείο νωρίτερα από την αστυνομία.

Όπως αναφέρει στο «T», η κ.Μανδριώτου, οι γονείς έψαχναν από την πρώτη στιγμή το παιδί, όταν αντιλήφθηκαν ότι διέφυγε της προσοχής τους. «Στην αρχή βγήκαν μαζί με διάφορους γνωστούς να ψάξουν από μόνοι τους. Όταν είδαν ότι πέρασε ώρα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Λόγω του ότι είχα τηλεφωνήσει ήδη την Αστυνομία ότι βρήκαμε ένα παιδί, η Αστυνομία με ένωσε στο τηλέφωνο με τους γονείς και τους εξήγησα που ήμασταν. Την ίδια ώρα σχεδόν που έφτασαν οι γονείς έφτασε και το περιπολικό».

Εν συνεχεία εξηγεί ότι η Αστυνομία θα έπρεπε να δράσει άμεσα, ειδικά για ένα τόσο λεπτό θέμα ανηλίκου, «ειδικά όταν ενημέρωσα ότι έτρεχε στο δρόμο ανεξέλεγκτα και υπήρχε κίνδυνος και για τις δυο μας».

Δείτε την ανάρτηση της:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top