ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαρτσιώτης: «Εδώ και δέκα μέρες δεχόμασταν πληροφορίες ότι θα υπήρχαν συμπλοκές.. Έχουμε δύο επιλογές»

Χαρτσιώτης: «Εδώ και δέκα μέρες δεχόμασταν πληροφορίες ότι θα υπήρχαν συμπλοκές.. Έχουμε δύο επιλογές»

Εδώ και δέκα μέρες υπήρχαν πληροφορίες για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα χθες (24/1) στη Λεμεσό, μεταξύ οπαδών του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» αποκαλύπτοντας το συγκεκριμένο γεγονός.

Διαβάστε όσα ανέφερε αναλυτικά:

«Χθες ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Εδώ και δέκα ημέρες δεχόμασταν και είχαμε πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο στάδιο θα γινόταν τόπος στον οποίο θα υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ των φιλάθλων. Η Αστυνομία όντως κατάστρωσε επιχειρησιακό πλάνο γι’ αυτό τον αγώνα.

Έγινε το τι έγινε. Εγώ όμως ανέμενα στο μεσοδιάστημα, όχι μόνο η Αστυνομία να ετοιμάσει τα πλάνα της, αλλά ανέμενα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προειδοποιούν τους λεγόμενους χούλιγκαν ή ταραξίες φιλάθλους τους, πως ούτε τα σωματεία, ούτε οι αρχές των γηπέδων, ούτε η ΚΟΠ, θα ανεχθούν να υλοποιηθούν οι πληροφορίες που υπήρχαν για συγκεκριμένα επεισόδια το βράδυ της Τέταρτης.

Σας διαβεβαιώ ότι η Αστυνομία έλαβε όλα ανεξαιρέτως τα απαραίτητα μέτρα και είχε καταστρώσει επιχειρησιακό πλάνο, όπως όμως θα έχετε διαπιστώσει χθες, τα επεισόδια είχαν αρχίσει με συγκεκριμένη οργανωμένη μορφή έξω από το γήπεδο και δυστυχώς, είναι άδικο να μιλάμε για δέκα και δεκαπέντε ταραξίες, χθες ήταν εκατοντάδες και χιλιάδες οι οποίοι έξω από το γήπεδο, κατείχαν είτε φωτοβολίδες, είτε βεγγαλικά και όχι μόνο».

«Είμαστε μπροστά σε μια έξαρση της οπαδικής βίας και έχουμε δυο επιλογές. Η Αστυνομία σε κάθε αυξημένης επικινδυνότητας αγώνα, να μπαίνει σε μια μάχη με τους λεγόμενους φιλάθλους, με όλα τα ενδεχόμενα τραυματισμού, σύλληψης αλλά και παράπλευρες συνέπειες σε οικογένειες που έρχονται με τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν το άθλημα που αγαπούν, είτε να μην μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία και να υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής των αγώνων, μέχρι οι φορείς να συνεννοηθούν και να πάρουν αυστηρά μέτρα.

Δεν είναι δυνατό να επιρρίπτεται η ευθύνη στην Αστυνομία και εμμέσως πλην σαφώς, να μπαίνει στο τραπέζι ότι η Αστυνομία δεν λαμβάνει μέτρα, με αποτέλεσμα να βάζουμε την Αστυνομία σε μάχες με τους χούλιγκαν προκειμένου να επιβάλει την τάξη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top