Πυρά ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα - «Οι Αρχές του Κράτους συνεχίζουν να παρακολουθούν ανήμπορες…»

Πυρά ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα - «Οι Αρχές του Κράτους συνεχίζουν να παρακολουθούν ανήμπορες…»

Ανακοίνωση αναφορικά με τα χθεσινά (24/1) επεισόδια στη Λεμεσό, εξέδωσε ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα «δεν θα πρέπει για χάρη των ολίγων να θυματοποιούνται οι χιλιάδες πραγματικοί και νομοταγείς φίλαθλοι και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα».

Δείτε την ανακοίνωση

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η ανεξέλεγκτη δράση ακραίων και παραβατικών στοιχείων υπονομεύει τη δημόσια τάξη και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Ειδικά χθες είδαμε να κινδυνεύουν ακόμη και μικρά παιδιά. Οι αρχές του κράτους συνεχίζουν να παρακολουθούν ανήμπορες να επιβάλουν και να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη.

Οι επαναλαμβανόμενες φραστικές καταδίκες είναι ανώφελες. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βία στα γήπεδα. Για να ξαναγίνουν οι αθλητικοί χώροι ασφαλείς και φιλόξενοι για την κάθε κυπριακή οικογένεια. Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως την κυβέρνηση. Οι λίγοι υπαίτιοι για τα ψεσινά έκτροπα πρέπει να εντοπιστούν, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα υλοποιηθούν δεν θα πρέπει να οδηγούν στην αδιάκριτη απαγόρευση των φιλάθλων από τα γήπεδα. Αυτό θα συνιστούσε παραδοχή αδυναμίας αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους και δικαίωση των ακραίων στοιχείων.

Δεν θα πρέπει για χάρη των ολίγων να θυματοποιούνται οι χιλιάδες πραγματικοί και νομοταγείς φίλαθλοι και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE