ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα - «Οι Αρχές του Κράτους συνεχίζουν να παρακολουθούν ανήμπορες…»

Πυρά ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα - «Οι Αρχές του Κράτους συνεχίζουν να παρακολουθούν ανήμπορες…»

Ανακοίνωση αναφορικά με τα χθεσινά (24/1) επεισόδια στη Λεμεσό, εξέδωσε ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα «δεν θα πρέπει για χάρη των ολίγων να θυματοποιούνται οι χιλιάδες πραγματικοί και νομοταγείς φίλαθλοι και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα».

Δείτε την ανακοίνωση

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η ανεξέλεγκτη δράση ακραίων και παραβατικών στοιχείων υπονομεύει τη δημόσια τάξη και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Ειδικά χθες είδαμε να κινδυνεύουν ακόμη και μικρά παιδιά. Οι αρχές του κράτους συνεχίζουν να παρακολουθούν ανήμπορες να επιβάλουν και να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη.

Οι επαναλαμβανόμενες φραστικές καταδίκες είναι ανώφελες. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βία στα γήπεδα. Για να ξαναγίνουν οι αθλητικοί χώροι ασφαλείς και φιλόξενοι για την κάθε κυπριακή οικογένεια. Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως την κυβέρνηση. Οι λίγοι υπαίτιοι για τα ψεσινά έκτροπα πρέπει να εντοπιστούν, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα υλοποιηθούν δεν θα πρέπει να οδηγούν στην αδιάκριτη απαγόρευση των φιλάθλων από τα γήπεδα. Αυτό θα συνιστούσε παραδοχή αδυναμίας αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους και δικαίωση των ακραίων στοιχείων.

Δεν θα πρέπει για χάρη των ολίγων να θυματοποιούνται οι χιλιάδες πραγματικοί και νομοταγείς φίλαθλοι και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top