ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Audi πήρε μια ιστορική νίκη στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Η Audi πήρε μια ιστορική νίκη στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Για μια ακόμη φορά Audi γράφει ιστορία. Για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο καταφέρνει να κερδίσει τον σκληρότερο αγώνα στον κόσμο. Ο λόγος για το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron που κέρδισε το Ράλι Ντακάρ. Νικητές οι Ισπανοί Carlos Sainz και Lucas Cruz που εξασφάλισαν την πρώτη νίκη της Audi στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας μετά από ένα αγώνα 7.900 χιλιομέτρων.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Carlos Sainz με τον Lucas Cruz στη θέση του συνοδηγού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες αλλά και την ανώτερη τεχνολογία του Audi RS Q e-tron, και με την σωστή στρατηγική της ομάδας της Audi, κατάφερε να πάρει την τέταρτη του νίκη στο θεσμό. Πήραν την πρωτοπορία από την έκτη ειδική διαδρομή, κάτι που κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ειδικές διαδρομές ήταν συχνά άνω των 400 χιλιομέτρων, με περιορισμένο ή και καθόλου σέρβις. Συνολικά τα πληρώματα που έφτασαν στον τερματισμό κάλυψαν 4.600 χρονομετρημένα χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές σε ένα σύνολο 7.883 χιλιομέτρων. Αυτό ήταν το Ράλι Ντακάρ του 2024.

 

Πολύ καλή επίδοση είχαν επίσης και τα άλλα δύο πληρώματα της Audi. Οι Σουηδοί Mattias Ekström/Emil Bergkvist βρέθηκαν για κάποια στιγμή του αγώνα πίσω από τους Sainz/Cruz αλλά ένα πρόβλημα στον πίσω άξονα του έθεσε εκτός της διεκδίκησης της νίκης. Το ίδιο και για τον 14 φορές νικητή του Ντακάρ Stéphane Peterhansel αφού ένα πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα τον έριξε πίσω στη γενική κατάταξη.

Στη συνέχεια και τα δύο πληρώματα τέθηκαν στην υπηρεσία της Audi Sport και μέχρι τη ράμπα του τερματισμού εφάρμοσαν μια εξαιρετική στρατηγική για να μπορέσουν οι Carlos Sainz και Lucas Cruz να εξασφαλίσουν τη νίκη.

«Ήταν ένα εντυπωσιακό ομαδικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Audi Motorsport Rolf Michl. «Όλοι ενώθηκαν για να κάνουν αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα δυνατό για την Audi. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την υπέροχη ομάδα. Με αυτή τη νίκη έχουμε γράψει ένα νέο κεφάλαιο για την Audi, αλλά και στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ».

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Dr. Leonardo Pascali, η Audi Sport έθεσε ακόμα ένα ιστορικό ορόσημο στην αγωνιστική ιστορία του αυτοκινήτου.

Πρώτα με την τετρακίνηση quattro που άλλαξε για πάντα τους αγώνες ράλι τη δεκαετία του 1980, και στη συνέχεια με τις διαδοχικές της νίκης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top