Στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο η Κουεγιάρ

Στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο η Κουεγιάρ

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ταξιδέψει στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο για την πρώτη της επίσκεψη στο νησί μετά την ανάληψη της εντολής της στις αρχές αυτού του μήνα.

Οπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του ΟΗΕ την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, στις 30 Ιανουαρίου θα συναντηθεί με τον Ε/κ ηγέτη και τον Τ/κ ηγέτη, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, θα έχει επίσης επαφές με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, από τοπικούς παράγοντες έως την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ομάδων γυναικών και νέων, είπε ο Εκπρόσωπος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE