ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές - Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία

ΔΗΣΥ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές - Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία

Ο ΔΗΣΥ δέχθηκε σήμερα υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η Πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου, έχει το δικαίωμα επιλογής ενός αριστίνδην υποψήφιου. 

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ακολουθηθεί η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Οι υποψηφιότητες τέθηκαν μεταξύ των ωρών 09.00-13.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ποιοί ενδιαφέρονται

Θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, διεκδίκησαν οι δύο Ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς, και Ελένη Σταύρου, καθώς επίσης οι Κωνσταντίνος Πετρίδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Μάριος Πελεκάνος και Χρίστος Αγγελίδης.

Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ θα συνέλθει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, για την εκλογή υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Στη συνέχεια θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο το Σάββατο 2 Μαρτίου, για να επικυρώσει την απόφαση του πολιτικού γραφείου.

Το στοίχημα για την Αννίτα

Σε μία περίοδο όπου ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε κλίμα εσωστρέφειας, η Αννίτα Δημητρίου έχει ενώπιον της, τα δεδομένα των ευρωεκλογών του 2019, με τον ΔΗΣΥ να λαμβάνει ποσοστό 29,02%. Αυτό σημαίνει, πως ποσοστό κάτω από εκείνο του 2019 θα είναι η πρώτη ήττα που θα καταγράψει ο ΔΗΣΥ υπό τη νέα ηγεσία, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι το μερίδιο ευθύνης, που της αναλογεί.

Η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ «κληρονόμησε» και προσπαθεί να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη εσωκομματική κρίση από της ιδρύσεως του κόμματος, το 1976.

Παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις προεδρικές εκλογές του 2003 με τις υποψηφιότητες Κληρίδη- Μαρκίδη, που οδήγησαν σε διάσπαση του ΔΗΣΥ και δημιουργία του Ευρωπαϊκού κόμματος. Δεν αποκλείεται, το ίδιο σκηνικό, να επαναληφθεί και σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top