ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις επαφές της η Ολγκίν - Μετά την Αθήνα επόμενος σταθμός η Άγκυρα

Συνεχίζει τις επαφές της η Ολγκίν - Μετά την Αθήνα επόμενος σταθμός η Άγκυρα

Ολοκλήρωσε το ταξίδι της στην Αθήνα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ η οποία μεταβαίνει στην Άγκυρα για επαφές με την Τουρκική ηγεσία. Άγνωστο ωστόσο παραμένει εάν η απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες θα γίνει δεκτή από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ή αν θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ της χώρας. Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δείξει τις προθέσεις του εδώ και καιρό, αφήνοντας να εννοηθεί πως το κυπριακό δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του.

Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε τις επαφές της στην Ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου επαφών της με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στην προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τη στήριξή του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ.

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Σε διαρκή επικοινωνία Χριστοδουλίδης- Μητσοτάκης

Η επικοινωνία και ο συντονισμός μεταξύ Λευκωσίας και Αθηνών είναι διαρκής δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στο πλαίσιο της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης είχαν τη Δευτέρα, επικοινωνία.

Κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Σιντίκ

Στο Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, με αφορμή τις δηλώσεις του στην εφημερίδα "Καθημερινή". Ο Ιρφάν Σιντίκ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Τουρκοκύπριοι θέλουν κίνητρα για να επιστρέψουν στις συνομιλίες.

"Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στην αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ, αναμένουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο, Εγγυήτρια Δύναμη, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και συντάκτη των περί Κύπρου ψηφισμάτων, να συμβάλει στη δημιουργία κλίματος το οποίο θα διευκολύνει την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας" ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος".

Απάντηση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει το εθνικό συμβούλιο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο μόλις υπάρξουν εξελίξεις για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Ομάδα πολιτών ζητεί συνάντηση με την απεσταλμένη του ΓΓ

Επιστολή εκ μέρους ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνάντηση μαζί της, είπε ότι έστειλε την Τρίτη ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης, στην προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ.

Στην επιστολή, ο κ. Μαυρίδης, μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, και Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο, αναφέρει ότι απευθύνεται στην κ. Ολγκίν, εκ μέρους πολλών ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες έχουν εκδηλώσει «έντονο ενδιαφέρον» για μια συνάντηση μαζί της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top