ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω-κάτω ο ΔΗΣΥ- Το «πρέσινγκ» της Αννίτας στον Κάρουλλα για τον Δήμο Λάρνακας και το ηχηρό «όχι» - Η «πέμπτη φάλαγγα»

Άνω-κάτω ο ΔΗΣΥ- Το «πρέσινγκ» της Αννίτας στον Κάρουλλα για τον Δήμο Λάρνακας και το ηχηρό «όχι» - Η «πέμπτη φάλαγγα»

Οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΔΗΣΥ του Σαββάτου για την ανάδειξη των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις ευρωεκλογές, υποτίθεται πως θα κυλούσαν σε ένα κλίμα πανηγυρικό χωρίς εντάσεις, με στόχο το κόμμα να βρει και πάλι την ηρεμία του, μετά από μία μεγάλη περίοδο εσωτερικών συγκρούσεων, λόγω επιλογών της ηγεσίας, για τις τοπικές εκλογές.

Τα πράγματα ανατράπηκαν ωστόσο κατά τη συνεδρία του πολιτικού γραφείου, όταν στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, επέλεξε ενώπιον των μελών του πολιτικού γραφείου, να ζητήσει από τον βουλευτή Αμμοχώστου και εκ των Αντιπροέδρων του κόμματος Γιώργο Κάρουλλα, να είναι υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λάρνακας, με τον βουλευτή να αναφέρει ότι έχει ήδη απαντήσει αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε μία έντονη συζήτηση μεταξύ της Αννίτας Δημητρίου και του Γιώργου Κάρουλλα, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά, ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, "για μένα αποτελεί θέμα αρχής η προσφορά μου ως βουλευτής Αμμοχώστου και ως Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή μέρα, έφερε ένα μούδιασμα στον ΔΗΣΥ, ενώ κάποια στελέχη κάνουν λόγο και για "πέμπτη φάλαγγα".

Ως γνωστό, ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση σε ότι αφορά στον Δήμο Λάρνακας, αφού αδυνατεί να βρει υποψήφιο για τη Δημαρχία της πόλης, που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Ανδρέα Βύρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο Γιώργος Λυσανδρίδης έκανε αποδεχτή την πρόταση της Πινδάρου, ούτε και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Γιώργος Χατζηγεωργίου φαίνεται να αποδέχεται.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΔΗΣΥ βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μην κατεβάσει υποψήφιο για τη Δημαρχία της Λάρνακας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν αποκλείεται το ΕΛΑΜ να κατεβάσει υποψήφιο τον νυν βουλευτή Σωτήρη Ιωάννου, με την Πινδάρου να εκφράζει φόβους ότι θα μετακινηθούν αρκετοί ψηφοφόροι προς το κόμμα της ακροδεξιάς.

Οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

Η κάλπη της Κυριακής έβγαλε υποψήφιους για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου τους, Λουκά Φουρλά, Κωνσταντίνο Πετρίδη, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και Χρίστο Αγγελίδη. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εκτός ψηφοδελτίου έμεινε ο Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος είναι δεύτερος Αντιπρόεδρος του κόμματος.
Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ συμπληρώνεται με την Ελένη Σταύρου και την Χριστιάνα Ξενοφώντος, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν λόγω της πρόνοιας του καταστατικού για ποσόστωση.

Αννίτα Δημητρίου: "Ο ΔΗΣΥ γεννήθηκε νικητής"

Στην ομιλία της η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως, "εάν είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον ΔΗΣΥ, είναι το όραμα".

"Αυτό το όραμα, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις μας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που οφείλουμε να διαδραματίσουμε, είναι που μας καλούν και σήμερα επιτακτικά, να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει και ότι μας πληγώνει και να αναδείξουμε το πραγματικό μέγεθος του ΔΗΣΥ".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top