ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Έχουμε κάνει βήματα και στην Κύπρο...» - Όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Έχουμε κάνει βήματα και στην Κύπρο...» - Όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο Omega, στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στην Ελλάδα για το γάμο ομόφυλων προσώπων.

Ερωτηθείς εάν και η Κύπρος θα εισάγει μια σχετική νομοθετική ρύθμιση απάντησε ότι «θα πρέπει να προηγηθεί ένας σωστός δομημένος κοινωνικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία της συζήτησης»

«Έχουμε κάνει βήματα και στην Κύπρο, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Είναι ζητήματα που επεξεργάζεται και η Πολιτεία και η Κυβέρνηση αλλά και η Νομοθετική Εξουσία, υπάρχουν και προτάσεις νόμου», είπε συγκεκριμένα.

«Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις για να μπορέσει αυτή η νομοθετική ρύθμιση να μετουσιωθεί πλέον σε μία κοινωνική επιταγή», πρόσθεσε.

Ο κύριος Λετυμπιώτης, καταλήγοντας επισήμανε ότι «είναι αναμενόμενο να υπάρχουν εντάσεις. Είναι ζητήματα που στερούν κάποια βασικά δικαιώματα που θα έπρεπε να έχει ένας πολίτης»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top