ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέρασες με κόκκινο; Πότε θα επιβάλλεται €300 πρόστιμο και πότε… €500 - Τι προνοεί πρόταση νόμου

Πέρασες με κόκκινο; Πότε θα επιβάλλεται €300 πρόστιμο και πότε… €500 - Τι προνοεί πρόταση νόμου

Πρόταση νόμου έρχεται να φέρει αλλαγές στα εξώδικα των καμερών λόγω παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη. Συγκεκριμένα η πρόταση νόμου προνοεί ότι θα υπολογίζεται με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας, ανέφερε ότι η πρόταση προνοεί να καθορίζονται τριών ειδών εξώδικα ανάλογα με το πόσο ένα όχημα αντί να σταματήσει σήμερα στα φώτα εισέρχεται εντός της συμβολής.

«Η πρόταση προνοεί ότι το πρόστιμο για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότηση θα πηγαίνει εξελικτικά στα 500 ευρώ. Θα ξεκινήσει με 25 ευρώ πρόστιμο αν περάσεις την πρώτη γραμμή, θα πηγαίνει 85 ευρώ στη δεύτερη γραμμή διάβασης, όταν υπερβείς την διάβαση και είσαι πιο μπροστά αλλά σταμάτησες να είναι 300 και όταν περάσεις τελείως να είναι 500», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Μουσιούττας, το εξώδικο και η αύξηση του καθορίζεται με βάση την βαρύτητα του παραπτώματος.

«Τώρα η παραβίαση της πρώτης άσπρης γραμμής είναι 25 ευρώ και αν περάσεις λίγο παραπάνω είναι 300 ευρώ. Θεωρώ είναι άδικο αυτό και πρέπει να υπολογίζεται ανάλογα με το που σταματάς. Θεωρώ ότι δεν είναι ίδια η σοβαρότητα του παραπτώματος του να περάσω απέναντι ή να σταματήσω στην μέση των φώτων και να πληρώσω 300 ευρώ με το να πατήσω λίγο παραπάνω την άσπρη γραμμή. Όμως το αυξάνουμε κιόλας, υπάρχει μια διακύμανση η οποία θεωρώ ότι είναι λογική», επεσήμανε.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, γίνονται οι εξής τρεις διαφοροποιήσεις:

1/ €85 σε περίπτωση στάσης του οχήματος επί της λωρίδας διάβασης πεζών, ή

2/ €300 σε περίπτωση στάσης του οχήματος πέραν της λωρίδας διάβασης πεζών και εντός της συμβολής, ή

3/ €500 σε περίπτωση που το όχημα παρέλειψε να σταματήσει και κινείται πέραν της λωρίδας διάβασης πεζών και εντός της συμβολής κατά τη διάρκεια που είναι αναμμένος ο κόκκινος σηματοδότης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουσιούττας, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής (15/2), θα συζητηθεί πιθανώς στα μέσα Μαρτίου στην Επιτροπή Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top