ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέρασες με κόκκινο; Πότε θα επιβάλλεται €300 πρόστιμο και πότε… €500 - Τι προνοεί πρόταση νόμου

Πέρασες με κόκκινο; Πότε θα επιβάλλεται €300 πρόστιμο και πότε… €500 - Τι προνοεί πρόταση νόμου

Πρόταση νόμου έρχεται να φέρει αλλαγές στα εξώδικα των καμερών λόγω παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη. Συγκεκριμένα η πρόταση νόμου προνοεί ότι θα υπολογίζεται με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας, ανέφερε ότι η πρόταση προνοεί να καθορίζονται τριών ειδών εξώδικα ανάλογα με το πόσο ένα όχημα αντί να σταματήσει σήμερα στα φώτα εισέρχεται εντός της συμβολής.

«Η πρόταση προνοεί ότι το πρόστιμο για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότηση θα πηγαίνει εξελικτικά στα 500 ευρώ. Θα ξεκινήσει με 25 ευρώ πρόστιμο αν περάσεις την πρώτη γραμμή, θα πηγαίνει 85 ευρώ στη δεύτερη γραμμή διάβασης, όταν υπερβείς την διάβαση και είσαι πιο μπροστά αλλά σταμάτησες να είναι 300 και όταν περάσεις τελείως να είναι 500», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Μουσιούττας, το εξώδικο και η αύξηση του καθορίζεται με βάση την βαρύτητα του παραπτώματος.

«Τώρα η παραβίαση της πρώτης άσπρης γραμμής είναι 25 ευρώ και αν περάσεις λίγο παραπάνω είναι 300 ευρώ. Θεωρώ είναι άδικο αυτό και πρέπει να υπολογίζεται ανάλογα με το που σταματάς. Θεωρώ ότι δεν είναι ίδια η σοβαρότητα του παραπτώματος του να περάσω απέναντι ή να σταματήσω στην μέση των φώτων και να πληρώσω 300 ευρώ με το να πατήσω λίγο παραπάνω την άσπρη γραμμή. Όμως το αυξάνουμε κιόλας, υπάρχει μια διακύμανση η οποία θεωρώ ότι είναι λογική», επεσήμανε.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, γίνονται οι εξής τρεις διαφοροποιήσεις:

1/ €85 σε περίπτωση στάσης του οχήματος επί της λωρίδας διάβασης πεζών, ή

2/ €300 σε περίπτωση στάσης του οχήματος πέραν της λωρίδας διάβασης πεζών και εντός της συμβολής, ή

3/ €500 σε περίπτωση που το όχημα παρέλειψε να σταματήσει και κινείται πέραν της λωρίδας διάβασης πεζών και εντός της συμβολής κατά τη διάρκεια που είναι αναμμένος ο κόκκινος σηματοδότης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουσιούττας, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής (15/2), θα συζητηθεί πιθανώς στα μέσα Μαρτίου στην Επιτροπή Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

Συνελήφθη 44χρονος για τους εμπρησμούς δύο υποστατικών στη Λευκωσία - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Εμπρησμοί σε πρακτορεία στοιχημάτων: Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα - Θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου

Βανδή: Αναβλήθηκε η εμφάνισή της στο Ντουμπάι-Η γεμάτη αγωνία ανάρτηση: «Ελπίζω να είστε ασφαλείς»Ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για μεταναστευτικό και Κυπριακό

Ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για μεταναστευτικό και Κυπριακό

Ενώ ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή αναμένοντας το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν, στις Βρυξέλλες οι ηγέτες συνέρχονται σήμερα και την Τετάρτη κατά τη διάρκεια διήμερης συνόδου κορυφής, όπου ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η Μέση Ανατολή, ο Λίβανος, τα ευρωτουρκικά, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το κυπριακό και το μεταναστευτικό το οποίο είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top