Η G7 θα συζητήσει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η G7 θα συζητήσει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ιταλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στη συνεδρίαση των ηγετών της G7 που θα διεξαχθεί μέσω βιντεοσύνδεσης το Σάββατο, υπογράμμισαν ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Ειδική αναφορά θα γίνει στις διόδους χρηματοδότησης της Ρωσίας και εξαγωγής των ενεργειακών της πόρων.

Παράλληλα, στην πρώτη συνεδρίαση υπό ιταλική προεδρία αναμένεται να σταλεί σαφές μήνυμα, το οποίο θα διαψεύδει το ότι «η Δύση κουράστηκε να στηρίζει την Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε στη Ρώμη η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε Ιταλίδα φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Μόσχας σχετικά με τις ρωσοϊταλικές σχέσεις.

«Η Ιταλία ήταν πάντα κοντά μας, θυμάμαι τον τρόπο με τον οποίο με υποδεχθήκατε, αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου», είπε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.