Η G7 θα συζητήσει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η G7 θα συζητήσει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ιταλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στη συνεδρίαση των ηγετών της G7 που θα διεξαχθεί μέσω βιντεοσύνδεσης το Σάββατο, υπογράμμισαν ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Ειδική αναφορά θα γίνει στις διόδους χρηματοδότησης της Ρωσίας και εξαγωγής των ενεργειακών της πόρων.

Παράλληλα, στην πρώτη συνεδρίαση υπό ιταλική προεδρία αναμένεται να σταλεί σαφές μήνυμα, το οποίο θα διαψεύδει το ότι «η Δύση κουράστηκε να στηρίζει την Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε στη Ρώμη η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε Ιταλίδα φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Μόσχας σχετικά με τις ρωσοϊταλικές σχέσεις.

«Η Ιταλία ήταν πάντα κοντά μας, θυμάμαι τον τρόπο με τον οποίο με υποδεχθήκατε, αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου», είπε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE