Η G7 θα συζητήσει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η G7 θα συζητήσει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ιταλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στη συνεδρίαση των ηγετών της G7 που θα διεξαχθεί μέσω βιντεοσύνδεσης το Σάββατο, υπογράμμισαν ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Ειδική αναφορά θα γίνει στις διόδους χρηματοδότησης της Ρωσίας και εξαγωγής των ενεργειακών της πόρων.

Παράλληλα, στην πρώτη συνεδρίαση υπό ιταλική προεδρία αναμένεται να σταλεί σαφές μήνυμα, το οποίο θα διαψεύδει το ότι «η Δύση κουράστηκε να στηρίζει την Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε στη Ρώμη η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε Ιταλίδα φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Μόσχας σχετικά με τις ρωσοϊταλικές σχέσεις.

«Η Ιταλία ήταν πάντα κοντά μας, θυμάμαι τον τρόπο με τον οποίο με υποδεχθήκατε, αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου», είπε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE