ΔΙΕΘΝΗ

Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα, λέει το Ισραήλ

Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα, λέει το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν θα καταβάλει «οποιοδήποτε τίμημα» για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Όταν ρωτήθηκε για τους 134 ομήρους που παραμένουν στη Γάζα, ο Σμότριτς είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kan Radio ότι η επιστροφή τους είναι «πολύ σημαντική» αλλά δεν γίνεται να απελευθερωθούν «με οποιοδήποτε κόστος». Ο τρόπος για την απελευθέρωσή τους είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής πίεσης στη Γάζα και η ήττα της Χαμάς, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές επικρίθηκαν από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και τον υπουργό Μπένι Γκαντς και εξόργισαν κάποιες από τις οικογένειες των ομήρων που προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να συνάψει συμφωνία.

Ωστόσο, λίγο μετά τη ραδιοφωνική συνέντευξη, το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που απηχούσε τη θέση του Σμότριτς.

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στο Ισραήλ, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, να σταματήσει τον πόλεμο προτού να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας, μεταξύ των οποίων μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων με κάθε κόστος. Δεν είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα, ασφαλώς όχι το παραληρηματικό κόστος που ζητά από εμάς η Χαμάς και το οποίο θα σήμαινε την ήττα του κράτους του Ισραήλ», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Οι δηλώσεις έγιναν την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να στείλουν στην περιοχή τον ειδικό απεσταλμένο τους για τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Κατάρ με στόχο μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top