ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προγευμάτισε με Πρέσβεις στην Κύπρο το ΚΕΒΕ - Συζήτησαν θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας

Προγευμάτισε με Πρέσβεις στην Κύπρο το ΚΕΒΕ - Συζήτησαν θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας

Οι τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις Κυβερνήσεις να αναπτυχθούν, να βελτιωθούν καθώς και να συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια για μετάβαση σε μια ψηφιακή και πράσινη οικονομία, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης σε πρόγευμα εργασίας με πρέσβεις που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), στα προγεύματα εργασίας συμμετείχαν Πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο και τους Προέδρους των Διακρατικών Επιχειρηματικών Συνδέσμων του ΚΕΒΕ. Τα προγεύματα εργασίας συνδιοργάνωσαν το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τους προσκεκλημένους χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου, και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Κυριάκος Κούρος. Στην συνέχεια έγιναν παρουσιάσεις από τον Επικεφαλής Επιστήμονα, Δημήτρη Σκουρίδη, το Γενικό Διευθυντή του CYENS, Γιώργο Χρυσάνθου, και τον Διευθυντή Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης του Ινστιτούτου Κύπρου, Βασίλη Τσάκαλο σχετικά με την προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις.

Ακολούθησε συζήτηση και οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για τα πιο πάνω θέματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενίσχυσης της Οικονομικής Διπλωματίας και εντάσσεται στη σειρά «Diplomacy meets Business». Κοινός στόχος του ΚΕΒΕ και του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω αυτών των εκδηλώσεων, είναι η διασύνδεση των διπλωματών με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, με συγκεκριμένες θεματικές ανά εκδήλωση με απώτερο στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ κυπριακών και ξένων επιχειρήσεων, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top