ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

891 τροχαίες παραβάσεις σε φορτηγά και λεωφορεία - Οι έλεγχοι της Αστυνομίας

891 τροχαίες παραβάσεις σε φορτηγά και λεωφορεία - Οι έλεγχοι της Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που διεξήχθη από την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – Roadpol.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η οποία διεξήχθη παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησε παγκύπρια, εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων, με τη συμμετοχή μελών του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος Τροχαίας.

Επίκεντρο αποτέλεσε ο τεχνικός και μηχανικός έλεγχος για την κατάσταση και καταλληλότητα των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν να οδηγούνται στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, έγινε έλεγχος των εγγράφων των οχημάτων, καθώς και των εγγράφων των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.

Κατά τη διάρκεια της παγκύπριας εκστρατείας, ελέγχθηκαν συνολικά 688 φορτηγά οχήματα και διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν οι ακόλουθες 852 τροχαίες παραβάσεις:

· 243 καταγγελίες για ταχογράφους

· 44 καταγγελίες για παραβίαση του ωραρίου ταχύτητας

· 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών

· 13 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου χρόνου οδήγησης

· 40 καταγγελίες για υπερβολικό ή μη ασφαλές φορτίο

· 47 καταγγελίες για φθαρμένα ελαστικά

· 33 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

· 429 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις

Παράλληλα, ελέγχθηκαν και 154 λεωφορεία. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν 39 καταγγελίες, οι περισσότερες εκ των οποίων (35) σχετίζονται με τα έγγραφα των οχημάτων.

Οι καθημερινοί έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται από την Αστυνομία, με στόχο πάντοτε την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο και την καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάειΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top