ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενιαία Εποπτική Αρχή: Εγκρίθηκε η σύσταση της για παρακολούθηση εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών - Τι θα εξετάζει

Ενιαία Εποπτική Αρχή: Εγκρίθηκε η σύσταση της για παρακολούθηση εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών - Τι θα εξετάζει

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τρίτη τη σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός. ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού ότι με την έγκριση της αρχής, η εποπτεία των παρόχων διοικητικών υπηρεσιών ενισχύεται και αναβαθμίζεται με την ανάθεση της αρμοδιότητας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , η οποία σε κοινούς ελέγχους με τους οικείους επόπτες, δηλαδή τον δικηγορικό σύλλογο και τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), θα εποπτεύει αυτές τις εταιρείες.

Ανέφερε επίσης ότι έχει ανατεθεί η επόπτεια όλων των εταιρειών που ασχολούνται στον τομέα, από την εποπτική αρχή, και θα διενεργούνται έκτακτοι έλεγχοι από κοινού μαζί με τους δύο οικείους επόπτες σε περίπτωση που υπάρχει πληροφόρηση ανάλογη ή ενδείξεις που να έχουν και αντίκτυπο στην εικόνα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στο πλαίσιο αυτής της εποπτικής αρχής και με την απόφαση του ΥΣ, η διακυβέρνηση των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών ενισχύεται μέσω του καθορισμού των προσόντων των ατόμων που θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες καθώς και του μέγιστου αριθμού των εταιρειών που ννα εξυπηρετούν, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

"Με την απόφαση αυτή διασφαλίζεται μια ενιαία και ομοιόμορφη αλλά και άμεση και προληπτική αντίδραση στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν αρνητικές πληροφορίες ή εξελίξεις που απειλούν τη φήμη και την εικόνα της Δημοκρατίας", ανέφερε.

Ο κ. Κεραυνός είπε ότι με τη σημερινή απόφαση μπαίνει ένας βασικός λίθος ενός οικοδομήματος που θα προστατεύει πλέον το όνομα της ΚΔ και θα αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που θα παρέχονται κάτω από ένα ενιαίο, αυστηρό εποπτικό έλεγχο.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι αν για παράδειγμα υπάρχουν ανακοινώσεις για παραβίαση κυρώσεων ο μηχανισμός θα μπορεί να τις ελέγχει και επίσης θα διενεργούνται και προληπτικοί έλεγχοι "για να ενεργούμε προληπτικά".

Εξήγησε ότι μετά την έγκριση θα αρχίσει διαβούλευση με τους φορείς για συγκεκριμένους μηχανισμούς και κριτήρια για την εποπτεία.

"Αν διαπιστωθεί παραβίαση κύρωσης θα προβλέπονται πρόστιμα, επιπλήξεις και άλλα μέτρα που θα καθοριστούν από τους φορείς που θα κάνουν τους ελέγχους. Για το θέμα θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση", ανακοίνωσε.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε εξάλλου ότι κατατίθενται τις επόμενες μέρες με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την παράταση κατά ένα μήνα της επιχορήγησης των καυσίμων κίνησης και το νομοσχέδιο για κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ στις επιχειρήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top