Γκάνα: Ψηφίζει νομοσχέδιο που καθιστά τον προσδιορισμό ως ΛΟΑΤΚΙ+ παράνομο

Γκάνα: Ψηφίζει νομοσχέδιο που καθιστά τον προσδιορισμό ως ΛΟΑΤΚΙ+ παράνομο

Το κοινοβούλιο της Γκάνας ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο που επιβάλλει ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια σε όποιον καταδικάζεται για τον προσδιορισμό του ως ΛΟΑΤΚΙ+.

Επιβάλλει επίσης μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τη δημιουργία ή τη χρηματοδότηση ομάδων ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι νομοθέτες απέρριψαν τις προσπάθειες να αντικατασταθούν οι ποινές φυλάκισης με κοινωφελή εργασία και συμβουλευτική.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σημάδι της αυξανόμενης αντίθεσης στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στο συντηρητικό δυτικοαφρικανικό έθνος.

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε την υποστήριξη των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων της Γκάνας, θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν ο πρόεδρος Nana Akufo-Addo το υπογράψει ως νόμο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα το πράξει εάν το επιθυμεί η πλειοψηφία των Γκανέζων.

Η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη στη Γκάνα και επισύρει ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Τον περασμένο μήνα η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο «θέτει σημαντικές απειλές για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες» των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Πηγή: BBC/ertnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τραυματισμένος ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, λένε οι ΗΠΑ - «Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» απειλεί ο Τραμπ

LIVE: Τραυματισμένος ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, λένε οι ΗΠΑ - «Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» απειλεί ο Τραμπ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE