ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα Εργαστήρια Θεάτρου - Η απόφαση του Υπουργικού

Εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα  Εργαστήρια Θεάτρου - Η απόφαση του Υπουργικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «με βάση την ευχέρεια που παρέχεται από την κοινοτική Οδηγία που διέπει τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση έχει εγκρίνει διάταγμα για τροποποίηση της νομοθεσίας για ΦΠΑ, ώστε να εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα  Εργαστήρια Θεάτρου που παρέχουν υπηρεσίες που ανάγονται στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων: επαγγελματική εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, καθώς και στενά συνδεόμενες με αυτές παροχές υπηρεσιών και παραδόσεις αγαθών.

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στους νέους και τα παιδιά με την εμπέδωση της ομαδικότητας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κριτική σκέψη, έχει εξαιρέσει από τον ΦΠΑ τις υπηρεσίες που παρέχονται από Σχολές και Εργαστήρια Θεάτρου, καθιστώντας απρόσκοπτη την πρόσβαση σε αυτά.

Οι πολίτες θα έχουν σημαντικό όφελος με μείωση των διδάκτρων τους, αναλογική με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή κατά 19 τοις εκατό.

Η μείωση θα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top