ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι η διαφορά μισθών ανδρών και γυναικών στην Κύπρο - Δείτε το ποσοστό

Αυτή είναι η διαφορά μισθών ανδρών και γυναικών στην Κύπρο - Δείτε το ποσοστό

Παρόλο που οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού στην Κύπρο, εξακολουθούν να αμείβονται αισθητά λιγότερα από τους άνδρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σε γράφημα η Στατιστική Υπηρεσία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες, που το 2022 αποτελούσαν το 51,2% του πληθυσμού στην Κύπρου, αποτελούν το 60,9% του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερα από τους άντρες, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία για το 2022, κατά μέσο όρο, οι ακαθάριστες ωριαίες απολαβές των γυναικών είναι κατά 10,2% χαμηλότερες από αυτές των αντρών.

Επιπλέον, παρόλο που το 54,8% των γυναικών ηλικίας 25-64 ετών είναι απόφοιτες τριτοβάθμιες εκπαίδευσης και 42,7% των απασχολούμενων γυναικών εργάζονται σε υψηλής ειδίκευσης επαγγέλματα, εντούτοις, μόνο το 2,2% των απασχολούμενων γυναικών κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2022 το 15,1% των γυναικών βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ αποτελούν το 91,2% των θυμάτων σεξουαλικών αδικημάτων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μόνο το 14,3% των Βουλευτών είναι γυναίκες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top