ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ: Χωρίς άδειες για εράνους από το 2021 – Τι προνοεί ο νόμος

Σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ: Χωρίς άδειες για εράνους από το 2021 – Τι προνοεί ο νόμος

Αναστάτωση στους κύκλους της εκκλησίας προκάλεσαν τα ζητήματα που προέκυψαν με τους δύο Αρχιμανδρίτες στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Η εκπομπή Μεσημέρι και κάτι ασχολήθηκε με την διενέργεια εράνων. Κληθείς να αναφέρει αν η συγκεκριμένη μονή είχε εξασφαλίσει άδεια για διενέργεια εράνων, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Σωματείων του Υπουργείο Εσωτερικών, Αναστασία Μιχαηλίδου – Καμένου δήλωσε ότι η Μονή είχε εξασφαλίσει μια άδεια από 1η Μαΐου 2021 – 31 Οκτωβρίου 2021  με την οποία εξασφάλισε άδεια για διενέργεια κατασκευαστικών εργασιών στο Μοναστήρι.

Από τότε μέχρι σήμερα, σημείωσε, ότι δεν υπήρχε κάποια άδεια προσθέτοντας ότι αν έχει εισπράξει μετά το 2021 είναι παράνομα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, ο περί διενέργειας εράνων νόμος ρητά λέει ότι εντός των ναών η συλλογή των χρημάτων δεν χρειάζεται άδεια από την Αρχή.

Όπως σημείωσε αν γίνει όμως διαδικτυακός έρανος τότε, ο συγκεκριμένος έρανος χρειάζεται άδεια.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Αρχή Αδειών από τις αρχές του 2023 έχει αποφασίσει να μην δίνει άδειες για ανέγερση ναών, ωστόσο όπως πρόσθεσε η περίπτωση της Μονής στο Φτερικούδι ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που είχε δοθεί άδεια.

Περαιτέρω ξεκαθάρισε ότι αυτό που ρυθμίζει ο νόμος είναι αν έρθει κάποιος και με καλέσει να κάνω μια εισφορά προσθέτοντας ότι αν από μόνος μου αποφασίσω να κάνω μια δωρεά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τέλος ανέφερε ότι ο νόμος για εράνους προνοεί πως οποιοσδήποτε κάνει έρανο χωρίς άδεια είναι ποινικό αδίκημα προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε πληροφορία έχει η Αρχή την προωθεί στην Αστυνομία,κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top