ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ: Απαντά η Αστυνομία για τους κουκουλοφόρους - Ποια η θέση της Κυβέρνησης

Σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ: Απαντά η Αστυνομία για τους κουκουλοφόρους - Ποια η θέση της Κυβέρνησης

Στον κύκλο των ανακρίσεων, καταθέσεων και καταγγελιών μπήκε η Αστυνομία, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι: «Έχουμε λάβει μια αρχική καταγγελία το απόγευμα της Παρασκευής, από την Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, για οικονομικής φύσεως αδικήματα».

Συνέχισε τονίζοντας πως: «Συνεχίστηκε η λήψη καταθέσεων όλο το Σαββατοκύριακο. Έχει παραληφθεί ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων και τεκμηρίων τα οποία θα αξιολογηθούν από τους ανακριτές, ώστε να γνωρίζουν πως προχωρά η διερεύνηση και από ποια πρόσωπα θα ληφθούν άλλες καταθέσεις και τι άλλες εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Επίσης έχουν ληφθεί κάποιες καταγγελίες από κάποιους μοναχούς, οι οποίες διερευνώνται, που αφορούν επίθεση απαγωγής απειλής βιοπραγίας και άλλα συναφή αδικήματα».

Ερωτηθείς για τις αναφορές που κάνουν λόγο για απαγωγή από ομάδα κουκουλοφόρων ο κ. Ανδρέου απάντησε: «Αυτές είναι καταγγελίες που διερευνούμε όσον αφορά σε σχέση με τους μοναχούς. Τώρα τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία είχαν μεταβεί, μετά από οδηγίες ανωτέρων τους, ήταν δυο μέλη της Αστυνομίας, οι οποίοι μετέβησαν εκεί με πολιτική περιπολία στις 05 Μαρτίου , οι οποίοι δεν έφεραν κουκούλες και ο λόγος που κλήθηκαν εκεί ήταν απλά να συνοδεύσουν αντικείμενα αξίας και χρήματα, τα οποία παραλάμβαναν κάποιοι λειτουργοί της Μητρόπολης από την συγκεκριμένη μονή. Τα μέλη μας βρίσκονταν εκεί για αυτό τον σκοπό».

Δείτε όσα είπε στο πιο κάτω βίντεο:

Ποια η θέση της Κυβέρνησης 

Σε δηλώσεις του στην Κρατική Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα, επανέλαβε ότι είπε και ο ΠτΔ, δηλαδή ότι τα όσα ακούμε λυπούν την Κυβέρνηση.

Τόνισε επίσης ότι: «Η κυβέρνηση και η εκτελεστική εξουσία δεν παρεμβαίνει σε αυτά ζητήματα, ούτε όμως συγκαλύπτει οτιδήποτε. ‘Οσοι συμμετέχοντες θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και δεν θα στήσουμε λαϊκά δικαστήρια. Θα αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Μας λυπούν όσα ακούμε θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εξαπάτησης πιστών, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως υπάρχει η εκκλησιαστική αρχή και για το θέμα των πολιτών η πολιτεία. «Θεωρούμε ότι η πολιτεία έδρασε διακριτικά και την ώρα που έπρεπε παρακολουθούσε διακριτικά και όταν έπρεπε να αναλάβει δράση το έπραξε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε στο πιο κάτω βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top