ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα ξαναβρείτε τη χαμένη σας ερωτική διάθεση

Έτσι θα ξαναβρείτε τη χαμένη σας ερωτική διάθεση

Φαίνεται πως τα δυο φύλα αδυνατούν να συντονιστούν ακόμη και όσον αφορά τα ερωτικά τους «ρολόγια», με τους άνδρες να νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία τις πρωινές ώρες και τις περισσότερες γυναίκες λίγο πριν πέσουν για ύπνο, τις βραδινές ώρες.

Μάλιστα, το διαθέσιμο ερευνητικό υλικό επιβεβαιώνει αυτή την αντίθεση, καθώς μια έρευνα 2.000 ατόμων υποστηρίζει ότι το 64% των γυναικών έκαναν σεξ όταν η διάθεσή τους δεν ήταν και στο αποκορύφωμά της, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο των ανδρών (38%). Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται συχνά προβλήματα…. χρονικού συντονισμού στις σχέσεις με συνακόλουθη στεναχώρια και απογοήτευση.

Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι μπορεί να «επαναπρογραμματιστούν» τα ρολόγια της λίμπιντο.

Πώς όμως θα βρείτε τη «χρυσή» τομή;

Αλλάξτε τη ρουτίνα του ύπνου σας

Εάν κοιμηθείτε νωρίτερα το βράδυ, το πρωί ίσως έχετε περισσότερη όρεξη για σεξ ή αντίστοιχα, μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι για λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει, μιλήστε με τον σύντροφό σας και ρυθμίστε τα ωράρια του ύπνου σας έτσι ώστε να σας «προκύψει» πιο φυσικά η ερωτική πράξη. Πολλά ζευγάρια φοβούνται αυτή τη διαδικασία του προγραμματισμού, στην πραγματικότητα όμως μπαίνει σε προτεραιότητα η σχέση και εξασφαλίζεται ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να ευχαριστηθείτε το σεξ στο έπακρο. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανόν να προσπαθείτε περισσότερο. Ίσως είναι βοηθητικό εάν αφήσετε την ερωτική συνεύρεση να προκύψει μετά από από κάποια δραστηριότητα που θα κάνετε μαζί, όπως για παράδειγμα το σινεμά ή το μαγείρεμα.

Επικοινωνία και συμβιβασμοί

Αρκετές φορές θα συμβιβαστούμε σε μια σχέση, το ίδιο όμως θα κληθούμε να κάνουμε και στο σεξ όχι, όμως με τον τρόπο που φαντάζεστε. Μπορείτε να ορίσετε κάθε φορά ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία για τη σεξουαλική πράξη. Μπορείτε για παράδειγμα να απολαμβάνετε εναλλάξ την ελευθερία επιλογής του χρόνου της συνεύρεσης για μια εβδομάδα έκαστος. Ακόμα κι αν τα προγράμματά σας είναι εντελώς διαφορετικά, βρείτε κοινούς παρονομαστές. Πάνω απ’ όλα, συζητήστε και βρείτε μικρά παραθυράκια… απόλαυσης του σεξ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τα πάντα είναι θέμα προσαρμογής.

Ελάτε κοντά, όχι μόνο στο κρεβάτι

Έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο η διάθεση σας για σεξ δε συμβαδίζει με του συντρόφου σας; Είναι μόνο θέμα… timing, κάποιο πρόβλημα στη σχέση ή απλώς μια δικαιολογία για να αποφύγετε τη σεξουαλική πράξη; Η οικειότητα που νιώθετε μεταξύ σας θα πρέπει να χτιστεί και εκτός της κρεβατοκάμαρας, μέσω των τρυφερών κινήσεων και συμπεριφορών που δεν οδηγούν απαραίτητα στη σεξουαλική πράξη. Εάν υπάρχει αυτό το αίσθημα της τρυφερότητας και οικειότητας ακόμα, τότε το ζήτημα του σεξ τελικά θα ρυθμιστεί από μόνο του.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top