ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Παγίδα» το πράσινο βέλος: Έρχεται σύστημα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς - Τι μελετάται

«Παγίδα» το πράσινο βέλος: Έρχεται σύστημα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς - Τι μελετάται

Προβληματισμό προκαλεί στους οδηγούς εδώ και καιρό η περίπτωση του πράσινου βέλους στα φώτα τροχαίας, το οποίο πολλοί οδηγοί δικαίως αποκαλούν «παγίδα».

Συγκεκριμένα, οδηγοί, ενώ βρίσκονται σε αναμονή σε διασταύρωση για στροφή δεξιά κατά την διάρκεια τροχαίας κίνησης, δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη στροφή όταν αυτό σβήσει, με αποτέλεσμα να ανάβει το φλας της κάμερας και να λαμβάνουν πρόστιμο.

Λόγω των αρκετών παραπόνων που έγιναν και την παραδοχή ότι όντως αποτελεί πρόβλημα, την λύση έρχεται να δώσει ειδικό σύστημα το οποίο θα προειδοποιεί τους οδηγούς.

Τι μελετάται

Το συγκεκριμένο προειδοποιητικό σύστημα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και ο σκοπός του θα είναι να ενημερώνει πότε σβήνει το πράσινο βέλος, ώστε να μην αδικούνται οδηγοί.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι το σύστημα μελετάται αυτή την στιγμή από τα Δημόσια Έργα.

«Το εξετάζουν. Είναι εκτός των αγγλικών προτύπων που χρησιμοποιούμε και θέλουν να δουν πόσο όφελος θα έχει», επεσήμανε, προσθέτοντας παράλληλα ότι το σύστημα εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και εξετάζεται αν μπορεί να «υιοθετηθεί» και στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μελετάται και η εγκατάσταση προειδοποιητικών φαναριών στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένες οι σταθερές κάμερες του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top