Μονή Αββακούμ: Εντός των ημερών η κατάθεση των δύο μοναχών στην ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου

Μονή Αββακούμ: Εντός των ημερών η κατάθεση των δύο μοναχών στην ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου

Η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου συνεχίζει το έργο της για το θέμα της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι με τους δύο μοναχούς να αναμένεται να καταθέσουν εντός των ημερών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βίκτωρας Στέλιου, εκ μέρους της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου, η κατάθεση των δύο εν αργία μοναχών της Μονής θα ληφθεί σύντομα και δεν αποκλείεται αυτή να γίνει ακόμη και επί τόπου στη Μονή. Αυτό θα κριθεί από την ίδια την Επιτροπή, είπε.

Αυτή την στιγμή, συνέχισε εξηγώντας τη διαδικασία ο κ. Στέλιου, μετά την απόφαση που έχει εκδοθεί από το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, η διαδικασία βρίσκεται στην ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει ξεκινήσει πλέον τις διαδικασίες και στη συνέχεια, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της θα φέρει το πόρισμα ενώπιον του 6μελούς συνοδικού δικαστηρίου. Εκεί, πρόσθεσε, το Δικαστήριο θα κάνει τις δικές του εργασίες με βάση το πόρισμα, για να πάρει την τελική απόφαση.

Ερωτηθείς για το πότε θα κληθούν οι δύο εν αργία μοναχοί της Μονής Αββακούμ ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής, ο κ. Στέλιου είπε πως η επιτροπή ενεργεί με τον δικό της τρόπο και με βάση το δικό της πρόγραμμα. Όπως εξήγησε, η ανακριτική επιτροπή ενεργεί με τον τρόπο που η ίδια κρίνει σωστό και αυτό σημαίνει πως οι δύο μοναχοί ενδεχομένως να δώσουν κατάθεση, όπου η Επιτροπή κρίνει, είτε στη Λευκωσία, είτε και επί τόπου στη Μονή.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στέλιου είπε ότι με βάση την πορεία της έρευνας ενδεχομένως να προκύψουν και άλλοι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της ανακριτικής Επιτροπής. Αυτό θα το κρίνει και θα το αποφασίσει η ανακριτική επιτροπή, συνέχισε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της όλης υπόθεσης, ο κ. Στέλιου είπε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όμως ο στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό και αν είναι δυνατόν πριν το Πάσχα.

Στο διαδικαστικό, η ανακριτική επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνα της και ανάλογα με τα στοιχεία που προκύπτουν ενδεχομένως να υπάρξει και καθυστέρηση, αν κριθεί αναγκαίο να καταθέσει επιπλέον μάρτυρες. Στη συνέχεια, το πόρισμα της ανακριτικής επιτροπής θα δοθεί στο 6μελές Συνοδικό Δικαστήριο, για να πάρει την τελική απόφαση.

Σε επίπεδο Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται όπως λέχθηκε στο ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οτιδήποτε το ανακοινώσιμο, πλην του ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE