ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη το ανακριτικό έργο του Συνοδικού Δικαστηρίου για Μονή Αββακούμ - «Η διαρροή βίντεο στοχεύει και τον Ταμασού για το τι έκανε τόσο καιρό»

Σε εξέλιξη το ανακριτικό έργο του Συνοδικού Δικαστηρίου για Μονή Αββακούμ - «Η διαρροή βίντεο στοχεύει και τον Ταμασού για το τι έκανε τόσο καιρό»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, με πρωταγωνιστές τους δύο Αρχιμανδρίτες.

Μιλώντας στην εκπομπή  Alpha Καλημέρα, ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, ανέφερε ότι αν όλα τα βίντεο δεν είναι επεξεργασμένα τότε οι μοναχοί ήξεραν ότι υπήρχαν οι κάμερες και κατέγραφαν ήχο και δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν.

Παράλληλα ο ίδιος προέβη σε σχολιασμό των ανακοινώσεων του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Ταμασού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όταν ο Αρχιεπίσκοπος συνειδητοποίησε ότι η απόφαση της συνόδου άνοιξε την πορεία με την διαρροή των βίντεο και των διαλόγων, ενώ «θα μπορούσε η υπόθεση με απόφαση της Συνόδου και να μην παραπεμφθεί το θέμα στο Συνοδικό Δικαστήριο», τότε αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «θα διερευνηθούν όλα και κάλεσε τον λαό να διακρίνει την εκκλησία από τους ανάξιους κληρικούς».

Επιπρόσθετα ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι, την ευθύνη γι’ αυτή την διάκριση την έχει ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν όπως σημείωσε, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι ανάξιοι κληρικοί προσθέτοντας ότι «αν δεν γνωρίζουν τότε δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους».

Ο κ. Κυριακού, σημείωσε ακόμα ότι «όταν υπάρχουν μικρόφωνα γίνονται πολλές και σκληρές δηλώσεις, στην πράξη όμως τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και σκανδαλίζονται οι πιστοί», προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να βγουν στη δημοσιότητα και χειρότερα.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Ταμασού, Ησαΐα, ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι, ο Μητροπολίτης καλεί τους πιστούς να μην σκανδαλίζονται και ότι θα συνεχίσει την υπόθεση με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο πλέον, σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, η διαρροή των βίντεο «δεν αφορά μόνο τους δύο κληρικούς αλλά στοχεύουν και τον Μητροπολίτη Ταμασού για το τι έκανε τόσο καιρό»

Η διαρροή βίντεο, ανέφερε ότι, δεν γίνονται από εκεί που υπάρχουν δηλαδή από την Ιερά Σύνοδο, Μητρόπολη Ταμασού και Αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν γίνεται από την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των χρηματοκιβωτίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ένα υποκατάστημα τράπεζας δεν έχει τρία χρηματοκιβώτια, διερωτώμενος ποιοι τα πλήρωσαν».

Καταληκτικά σημείωσε ότι ακολουθήσει ένα «σήριαλ» το οποίο θα καταλήξει στη καθαίρεση των δύο μοναχών προσθέτοντας ότι αν υπάρξει άλλη απόφαση τότε η Ιερά Σύνοδος θα χάσει την αξιοπιστία της.

Σε παρέμβαση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Ιωάννης Αντωνιάδης, ανέφερε ότι η όλη κατάσταση προκαλεί μεγάλη αναταραχή και πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα για την Εκκλησία της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το ανακριτικό έργο του Συνοδικού Δικαστηρίου, συλλέγονται μαρτυρίες και διεξάγονται ανακρίσεις, κατέληξε.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top