Ετοιμότητα ΗΠΑ να στηρίξει την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» εξέφρασε ο Μπάιντεν σε επιστολή στον ΠτΔ

Ετοιμότητα ΗΠΑ να στηρίξει την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» εξέφρασε ο Μπάιντεν σε επιστολή στον ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε χθες βράδυ συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Προσωπάρχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ Curtis Ried, ο οποίος του παρέδωσε επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Joe Biden.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξάρει, μεταξύ άλλων, τον ηγετικό ρόλο, το όραμα και την αποφασιστικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την εφαρμογή του εξαιρετικά σημαντικού θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο.

Αναφέρεται, επίσης, στις στενές σχέσεις της Κύπρου με τις χώρες της περιοχής οι οποίες ήταν καταλυτικές, ώστε να υλοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία.

Εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας του να στηρίξει ενεργά την Κύπρο στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», ο Πρόεδρος Biden διαβεβαίωσε ότι «καθώς προχωρούμε με αυτή την πρωτοβουλία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν μαζί σας για να διαχειριστούν τις πολυπλοκότητες αυτού του εγχειρήματος».

Τέλος, επεσήμανε το γεγονός ότι έχει δώσει οδηγίες στον στρατό των ΗΠΑ να ηγηθεί μιας αποστολής έκτακτης ανάγκης για δημιουργία προσωρινής αποβάθρας στην ακτή της Γάζας, για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE